• Criptomonedele au scăzut dramatic până acum în acest an.
  • Ether a scăzut și a fost ultima dată în scădere cu 8,8%, la 1.685 de dolari.
  • Astfel de mișcări bruște sunt obișnuite pe piața foarte volatilă a criptomonedelor.

Criptomonedele au scăzut brusc vineri, vânzările bruște ducând bitcoin la minimul ultimelor trei săptămâni. Bitcoin a scăzut cu până la 7,7%, până la 21.404 dolari, în câteva minute în cursul dimineții europene. Acesta și-a revenit ușor, apoi și-a continuat traiectoria descendentă pentru a se tranzacționa în jurul valorii de 21.400 dolari la ora 1138 GMT, în scădere cu 8,2% pe parcursul zilei.

Ether a scăzut și a fost ultima dată în scădere cu 8,8%, la 1.685 de dolari. Motivul scăderii nu a fost clar: Nu prezintă modelul unui flash crash, deoarece activele nu și-au revenit imediat brusc, ci s-au scufundat și mai jos în orele care au urmat, a declarat Susannah Streeter, analist senior de investiții și piețe la Hargreaves Lansdown.

Pare probabil că acest lucru a fost rezultatul unei tranzacții de vânzare de mari dimensiuni. Streeter a spus că se pare că criptomoneda cardano a fost prima care s-a mișcat, urmată de bitcoin și ether, iar apoi de altele, cum ar fi altcoin dogecoin. Criptomonedele au scăzut dramatic până acum în acest an, în condițiile în care creșterile de rate ale Rezervei Federale și inflația ultra-înaltă au determinat investitorii să renunțe la activele mai riscante.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Craig Erlam, analist senior de piață la Oanda, a declarat că eșecul bitcoin de a-și recupera pierderile sugerează că există substanță în această mișcare.

Astfel de mișcări bruște sunt obișnuite pe piața foarte volatilă a criptomonedelor. Pe 15 iunie, bitcoin a scăzut cu peste 15%, investitorii fiind speriați de prăbușirea unui așa-numit stablecoin, TerraUSD, și de faptul că un important creditor de cripto-monede a înghețat retragerile clienților.

Specularea în criptomonede este extrem de riscantă și nu este potrivită pentru marea majoritate a oamenilor, a declarat Streeter de la Hargreaves Lansdown.