• Andreea lucrează de acasă şi este nevoită să participe şi la cinci şedinţe pe zi.
  • Viorel Panaite îți spune că, deşi eşti acasă, trebuie să ai bun simţ şi decenţă.
  • Numai în Bucureşti, 65% dintre angajaţi lucrează de acasă.

Andreea lucrează în domeniul IT, într-o multinaţională. Din cauza epidemiei, ea şi colegii ei trebuie să lucreze de acasă.

A fost anunţată că este posibil să se întoarcă la birou abia în luna septembrie. Aşa că este nevoită să participe şi de cinci ori pe zi la şedinţe pe Zoom. Iar cum casa i-a devenit birou, trebuie să fie foarte atentă la lucrurile din jurul ei.

Viorel Panaite, consultant, spune că trebuie să fii decent în timpul şedinţelor, însă acest lucru ţine foarte mult şi de politica firmei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Numai în Bucureşti, 65% dintre angajaţi lucrează de acasă. Aproape 49% dintre românii care lucrează de acasă spun că se simt inconfortabil să se întoarcă la birou.

„Am un anumit nivel de așteptări din partea colegilor mei și consider că orice am face, trebuie să avem un dram de decență. Rufele murdare, da, e posibil să le vezi, dar ne mai atragem atenția.

Mă îmbrac, nu rămân în pijamale, deci asta înseamnă și pantalonii, dar nu mai depun la fel de mult effort cu look-ul”, a mărturisit Andreea, care lucrează în domeniul IT.

„Sunt lucruri de bun simţ. Ține, aşa cum spuneam, de normele fiecărui grup. Unele grupuri sunt foarte informale şi de multe ori au întâlniri în pijama, pentru că se întâlnesc la o şedinţă şi nu au probleme să se întâlnească aşa, dar sunt unele mai instituţionale, mai formale, şi atunci un minim de rigoare cred că am vrea să vedem”, a explicat Viorel Panaite, consultant.