• Statele UE au cheltuit până acum 12 mii de miliarde de euro
  • Împrumuturile vor ajunge la 100% din PIB
  • Guvernul român a cheltuit 31 miliarde de lei pentru sustinerea economiei pe timp de COVID

Pandemia a afectat dur economia europeană, dar și pe cea a României, și așa destul de slăbită. Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, spune că e nevoie de sprijin financiar pentru industrii. Doar investițiile, spune ea, ar mai șterge din incertitudinea pe care o simt și antreprenorii, dar și toți ceilalți plătitori de taxe și impozite.

Șefei Băncii Centrale Europene îi este teamă că guvernele vor retrage rapid investițiile în economie. Această opinie este susținută și de către Fondul Monetar Internațional. FMI crede că economiile trebuie în continuare susținute, deși guvernele au cheltuit la nivel mondial aproape 12.000 de miliarde de dolari și chiar dacă vom ajunge să avem împrumuturi de 100% din PIB-ul global.

În România, Guvernul a cheltuit aproximativ 31 de miliarde de lei pentru susținerea economiei în primele opt luni ale anului. De asemenea, a garanat un credit de 300 de milioane de lei pentru Blue Air și va acorda un ajutor de aproape 300 de milioane de lei pentru Tarom. În ceea ce privește turismul, un alt domeniu foarte afectat de pandemie, Guvernul va prelungi ajutorul de șomaj și va acorda 40% din salariile angajaților.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE