• Adrian Bența, analist economic, spune că România este ferită de o criză gravă.
  • România nu depinde atât de mult de petrolul rusesc.
  • Fostul ministrul al Energiei, crede că această criză ar putea fi evitată.

Prețurile la energie, benzină, gaze naturale și cărbune, continuă să crească, iar analiștii se tem că acesta ar putea fi doar începutul. Vom avea o criză energetică mai gravă decât cele din anii ’70, avertizează, șeful Agenției Internaționale a Energiei. În același timp, Răzvan Nicolescu, fostul ministrul al Energiei, crede că
această criză ar putea fi evitată.

„Eu nu sunt chiar atât de alarmist ca cei de la Agenția Internațională de Energie. E o problema la producția de țiței, sper că Arabia Saudită și Emiratele Arabe să producă mai mult. Apoi, gazul este, într-o măsură, legat de țiței și din păcate, mai ales în Europa, centralele pe gaz influentează semnificativ și prețul la energie electrică”, a spus Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei.

Între timp, analistul economic Adrian Bența spune că România este ferită de o criză pentru că nu
depinde atât de mult de petrolul rusesc.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Am văzut, de exemplu, că România a anunțat zilele trecute trei noi sonde undeva prin județul Buzău. Apoi am văzut că s-a anunțat Nord Stream cu câteva mici cantități de gaze livrate. Deci, probabil, încet, încet se caută resurse alternative. Pentru România e mai ușor, că nu suntem atât de mult dependenți de gazele din Rusia, dar Italia, Ungaria, sunt alte state membre care sunt dependente în totalitatea”, a declarat Adrian Bența, analist economic.