• Serviciile Amazon au căzut pentru mii de utilizatori.
  • Amazon și alte câteva servicii, inclusiv Prime Video și Alexa, au fost afectate de probleme informatice.
  • Mii de utilizatori din Statele Unite au raportat probleme pe site-ul de urmărire a întreruperilor Downdetector.

Brațul de cloud computing al Amazon Web Services (AWS), care oferă servicii guvernelor, companiilor și universităților, este, de asemenea, afectat, scrie BBC.

Amazon a declarat că a identificat cauza și că a „observat unele semne de recuperare”, dar nu a oferit niciun termen pentru o soluție.

Compania a adăugat că nu toate regiunile din lume au avut probleme. Potrivit unor rapoarte, cele mai mari perturbări pentru clienți se înregistrează pe coasta de est a SUA.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

Pe site-ul de cumpărături Amazon, mulți utilizatori au raportat doar o încărcare lentă a paginilor, mai degrabă decât imposibilitatea de a utiliza serviciul.

Cu toate acestea, servicii precum camerele de securitate Ring de la Amazon, aplicația bancară mobilă Chime și producătorul de aspiratoare robotizate iRobot s-au confruntat, de asemenea, cu probleme, potrivit paginilor lor de socializare și Twitter.

„O întrerupere majoră a Amazon Web Services (AWS) are în prezent un impact asupra aplicației noastre iRobot Home App”, a scris iRobot pe site-ul său.

Ring a mai spus că lucrează pentru a rezolva problemele.

Este a treia întrerupere pentru Amazon în acest an. În luna iunie, utilizatorii au avut parte de o scurtă întrerupere pe platformele Amazon, inclusiv Alexa și Prime Video.

Acel incident a afectat și alte câteva companii, inclusiv Shopify, PayPal și grupul de știri CNN.

În iulie, gigantul comerțului electronic a înregistrat o întrerupere a serviciului său de magazine online, care a durat aproape două ore și a afectat aproape 40.000 de utilizatori.

Cele mai recente probleme apar în momentul în care clienții Amazon își intensifică achizițiile de Crăciun.

Însă problemele de întrerupere la AWS, cea mai mare companie de cloud computing din lume, ar putea fi mai grave din cauza numărului mare de clienți corporativi.

Există rapoarte în SUA potrivit cărora utilizatorii McDonald’s, Netflix, Disney și alți câțiva clienți AWS, au probleme.