• Femeile-lider câștigă teren în fața bărbaților în posturile de conducere
  • 37 de femei ocupă poziții de CEO în cadrul celor mai mari companii din Statele Unite
  • Una dintre ele are origini românești

Femeile-lider câştigă cotă de piaţă. Cel puţin aşa arată statisticile revistei Fortune, care realizează anual un top al celor mai mari 500 de companii listate americane. Ediţia de anul acesta vine cu o surpriză: 37 de femei conduc companii aflate în clasamentul Fortune 500, un record istoric.

Producătorul auto General Motors, firma de asigurări de sănătate Anthem sau firma de curierat UPS sunt printre companiile mari americane conduse de femei.

Din topul celor 37 de corporaţii americane conduse de doamne, două companii – firma de curierat UPS şi compania IT Oracle – au filiale şi în România, dar care sunt conduse aici de CEO-bărbaţi.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Poate nu ştiai, dar Safra Catz, care este CEO al Oracle, o companie cu venituri de peste 39 de miliarde de dolari, are origini româneşti. Tatăl ei este din Huşi. Catz a venit şi în România, în 2015, după incidentul de la Colectiv, întrucât mai mulţi angajaţi ai Oracle România şi-au pierdut viaţa în incendiu.

Numărul femeilor în poziţii-cheie a crescut semnificativ de-a lungul anilor. În 1998, de exemplu, doar două femei ocupau poziţia de CEO în topul celor mai puternice corporaţii americane.