• Darius Traian Suciu este un sibian care a reuşit să-şi vadă visul cu ochii
  • Suciu are un restaurant în Spania, în Alcalá de Henares, lângă Madrid
  • Darius a optat pentru stilul spaniol şi a avut succes
  • Majoritatea clienţilor săi spanioli încep să fie interesaţi şi de România.

Să fii român și să deschizi un restaurant românesc în Spania poate fi banal. Un sibian a trecut la următorul nivel. Acum 5 ani, Darius Suciu și-a început afacerea, restaurantul „Puro Bouquet”, din Alcalá de Henares, lângă Madrid.

Exact pe placul spaniolilor, oameni pentru care să socilalizezi în restaurante sau pe terase e un mod de viață. Darius are 5 angajați și este apreciat pentru specificul spaniol, dar clienții îl întreabă și despre mâncarea românească.

Darius Traian Suciu, patron „Puro Bouquet”, Alcalá de Henares: M-am dedicat gastronomiei spaniole şi nu am vrut să merg pe gastronomia românească. Clienţii fideli sunt foarte mulţumiţi . S-au obişnuit şi respectăm toate cerinţele lor. Vor să vadă castelul lui Dracula, să mânânce tipic românesc. De multe ori le fac aşa câte ceva, în afara meniului, ca să probeze. Sunt mulţumiţi

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Prima lui afacere a avut-o la 19 ani, în România, înainte să emigreze în Spania. Provocarea cea mare e acum. Să depășească criza provocată de COVID, restricțiile sanitare sunt tot mai dure.

Darius Traian Suciu, patron „Puro Bouquet”, Alcalá de Henares: Nu câştigăm. Acuma scoatem bani din buzunar ca să rezistăm. Era coadă, toată lumea voia să mânânce şi să bea de parcă nu mai exista băutură şi mâncare pe lume. La 2 – 3 săptămâni situaţia s-a schimbat radical. De multe ori sunt nişte chestii inutile, dar legea e lege şi trebuie să le respectăm. Totul depinde de guvern.

Spaniolii iubesc vinurile bune şi orice bar de aici, care se respectă, are o oferta selecta din care poţi cere oricând un pahar de Ribera del Duero, Rioja sau un Rueda acompaniat de un aperitiv delicios. Este greu de imaginat că o asemenea tradiţie ar putea dispărea, dar patronii sunt dispuşi sa facă toate sacrificiile pentru ca această industrie să supravieţuiască pandemiei”, transmite Felix Damian, corespondent Aleph News la Madrid.