• Noile măsuri fiscale ale guvernului Ciolacu nu sunt apreciate de toți membrii PNL.
  •  Prim-vicepreședintele PNL spune că soluția pentru a acoperi gaura de la buget este ca statul să ia bani de la companiile mari care declară impozit zero, nu de la IMM-uri.
  • Date ZF arată că că primele locuri din clasamentul celor mai mari jucători din economie sunt companii care vin din petrol, industria auto şi retail alimentar.

Noile măsuri fiscale ale guvernului Ciolacu nu sunt apreciate de toți membrii PNL. Prim-vicepreședintele PNL spune că soluția pentru a acoperi gaura de la buget este ca statul să ia bani de la companiile mari care declară impozit zero, nu de la IMM-uri.

Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan spune că „Dacă Guvernul vrea cu adevărat bani la buget, dacă avem curaj și suntem cu adevărat responsabili și patrioți, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani: ne vom uita și vom găsi soluții de impozitare a celor care, deși au cifre de afaceri de miliarde, unii chiar de peste 10 miliarde, raportează profit zero prin inginerii fiscale legale, pe care le permite de ani de zile statul gras și incompetent. 60 din primele 150 de companii au raportat profit zero!!” 

„Doar anul trecut în ultimul trimestru, un gigant din zona hipermarket a facturat Management Fee de 400 de milioane de lei (80 de milioane de euro) către compania mama. Există nenumărate posibilități de a aduna bani la buget. Ca să nu mai vorbesc de faptul că redevențele sunt absolut ridicole în continuare, atât în zona de resurse minerale, cât și în zona de suprafețe agricole. Haideți să începem cu începutul logic și de bun-simț marea reformă fiscală din România și să nu lovim cu lopata în cap micii capitaliști români, care și-așa trăiesc de pe-o zi pe alta!”, a scris el.

Recomandări

JO24: CEL MAI MARE DISPOZITIV DE SECURITATE
25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT

Datele Registrul Comerţului cu privire la cele mai mari 100 de companii din România după cifra de afaceri din 2022, furnizate pentru Ziarului Financiar, arată că primele locuri din clasamentul celor mai mari jucători din economie sunt companii care vin din petrol, industria auto şi retail alimentar. 

Postarea integrală a lui Rareş Bogdan:

„Dacă Guvernul vrea cu adevărat bani la buget, dacă avem curaj şi suntem cu adevărat responsabili şi patrioţi, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani: ne vom uita şi vom găsi soluţii de impozitare a celor care, deşi au cifre de afaceri de miliarde, unii chiar de peste 10 miliarde, raportează profit zero prin inginerii fiscale legale, pe care le permite de ani de zile statul gras şi incompetent. 60 din primele 150 de companii au raportat profit zero!! Este inadmisibil să ne urcăm cu picioarele pe microîntreprinderi, să căutăm bani la IMM-urile româneşti, cu cifre de afaceri de zeci de mii, sute de mii sau câteva milioane, şi sa permitem în continuare giganţilor să ne sfideze! Nu vreţi să începem, înainte de orice, cu un impozit pe aceste cifre de afaceri şi blocarea transferurilor de capital, precum şi anularea facturărilor din categoria Management Fee? Doar anul trecut în ultimul trimestru, un gigant din zona hipermarket a facturat Management Fee de 400 de milioane de lei (80 de milioane de euro) catre compania mama. Există nenumărate posibilităţi de a aduna bani la buget. Ca să nu mai vorbesc de faptul că redevenţele sunt absolut ridicole în continuare, atât în zona de resurse minerale, cât şi în zona de suprafeţe agricole. Haideţi să începem cu începutul logic şi de bun-simţ marea reformă fiscală din România şi să nu lovim cu lopata în cap micii capitalişti români, care şi-aşa trăiesc de pe-o zi pe alta!”

Citește și