• Peste 200 de angajați ai fabricii de anvelope din drobeta Turnu Severin au fost disponibilizați
  • Reprezentanții companiei spun că nu mai au comenzi de când a început pandemia
  • În Mehedinți, rata șomajului era la 1 decembrie de 6,12

Peste 200 de angajați ai fabricii de anvelope din Drobeta Turnu Severin au rămas șomeri, chiar înainte de Crăciun.

Înainte de pandemie, compania avea comenzi de două milioane de dolari, lunar. În ultimele nouă luni, însă, fabrica a stat mai mult închisă.

Reprezentanții fabricii spun că produceau anvelope gigant pentru brandul Continental. În martie, odată cu pandemia, ca urmare a stării de urgență din mai toată lumea, fabrica de la Drobeta Turnu Severin și-a oprit activitatea pentru două luni. Nici în vară când au reluat munca, angajații n-au lucrat prea mult pentru că cererea pieței a scăzut. Vestea proastă a venit în toamnă când, spun reprezentanții fabricii din Severin, comanditarul i-a anunțat că au stocurile supraîncărcate și nu mai au nevoie de comenzi.

Recomandări

CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
ARTA CERE SACRIFICII
CE MĂNÂNC AZI?

Momentan, vor îngroșa rândurile șomerilor din Mehedinți unde rata șomajului a ajuns la 6,12 %. În fabrică lucrau aproximativ 350 de angajați. 220 dintre aceștia au fost trimiși în șomaj. Timp de 15 luni vor primi o indemnizație de șomaj și, teoretic, ar trebui să primească și salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă. Răzvan Tatomir, unul dintre salariații disponibilizați, și spune că n-au primit nici salariile pentru luna noiembrie când au fost în șomaj tehnic.

Pe de altă parte, reprezentanții fabricii spun că acum negociază un nou contract, care se va derula din 2021, și că speră ca o parte dintre angajații restructurați acum să fie reangajați pe măsurile ce va crește producția.