• Cererile mai multor angajaţi pentru flexibilitate şi securitate, susţinute de pandemie şi de o piaţă a forţei de muncă restrânsă, devin din ce în ce mai intense pe măsură ce economia mondială se redeschide, iar unele firme încearcă să îşi readucă angajaţii la birouri, a raportat furnizorul de servicii de salarizare ADP.
  • Sondajul a constatat că două treimi dintre angajaţi ar lua în considerare căutarea unui nou loc de muncă dacă ar fi forţaţi în mod inutil să se întoarcă la birou cu normă întreagă, scrie Reuters.
  • ,,Pandemia a declanşat o regândire a priorităţilor, iar angajaţii semnalează disponibilitatea de a pleca dacă angajatorii nu le îndeplinesc standardele pe o varietate de fronturi„, a concluzionat sondajul ADP.

Cererile mai multor angajaţi pentru flexibilitate şi securitate, susţinute de pandemie şi de o piaţă a forţei de muncă restrânsă, devin din ce în ce mai intense pe măsură ce economia mondială se redeschide, iar unele firme încearcă să îşi readucă angajaţii la birouri, a raportat furnizorul de servicii de salarizare ADP într-un sondaj realizat în rândul a aproape 33.000 de persoane din întreaga lume.

Sondajul a constatat că două treimi dintre angajaţi ar lua în considerare căutarea unui nou loc de muncă dacă ar fi forţaţi în mod inutil să se întoarcă la birou cu normă întreagă, scrie Reuters.

Angajaţii care consideră că industria lor este sigură au scăzut de la 36% într-un sondaj similar din 2021 la 25%. Ponderea celor care caută în mod activ să îşi schimbe locul de muncă a crescut de la 15% la 23%, aproape o treime dintre ei meditând la începerea căutării unui loc de muncă, faţă de 24% în 2021.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Jumătate dintre lucrători au declarat că sunt doar oarecum sau deloc mulţumiţi de actualul lor loc de muncă

ADP a declarat că problemele care au apărut în timpul pandemiei, în legătură cu orele lucrate şi locul de muncă, munca neplătită şi stresul, îi determină pe angajaţi să negocieze termenii actualului loc de muncă sau să pună la cale o demisie.

,,Pandemia a declanşat o regândire a priorităţilor, iar angajaţii semnalează disponibilitatea de a pleca dacă angajatorii nu le îndeplinesc standardele pe o varietate de fronturi„, a concluzionat sondajul ADP.

Constatările urmăresc datele din SUA care arată niveluri ridicate de rotaţie a locurilor de muncă, precum şi un număr aproape record de locuri de muncă vacante, în timp ce firmele se luptă să recruteze şi să păstreze lucrătorii.

Nepotrivirea dintre numărul de persoane care caută un loc de muncă şi numărul necesar pentru a ocupa posturile vacante determină creşteri salariale ridicate în unele industrii şi reprezintă una dintre tensiunile cheie pe care oficialii Rezervei Federale a SUA consideră că trebuie să le rezolve pentru a încetini inflaţia ridicată.

,,Pandemia persistă. Stresul indus de pandemie la locul de muncă a crescut, nu a scăzut„, a declarat economistul şef al ADP, Nela Richardson.