Din totalul cazărilor, 84% sunt cele ale turiştilor români
  • Din totalul cazărilor, 84% sunt cele ale turiştilor români
  • Sejururile turiştilor români durează circa 1,9 zile, în timp ce străinii stau în vacanţă 2,2 zile
  • Hotelurile sunt cele mai căutate, fiind preferate de 31% din turişti

România a înregistrat aproape 800.000 de sosiri în structurile de cazare din ţară în prima lună din an. Numărul de sosiri a crescut astfel cu 5% faţă de luna ianuarie din 2019, potrivit INS.

Din numărul total de cazări, cele ale turiştilor români reprezintă 84%, în timp ce cele ale turiştilor străini reprezintă 16%. Din toţi turiştii străini veniţi în ianuarie în ţara noastră, aproape 78% provin din ţările Uniunii Europene.

Sejururile turiştilor români durează circa 1,9 zile, în timp ce străinii stau mai mult în vacanţă, în medie 2,2 de zile. Hotelurile sunt la cea mai mare căutare, preferate de 31% din turişti. Vilele sunt pe locul al doilea, în preferinţele a 22% din turişti. Hostelurile au atras 19%, în timp ce 18% din turişti s-au cazat în pensiuni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Plecările românilor în străinătate în ianuarie au fost în număr de peste 2 milioane, în creştere cu peste 14%. 70% din români au plecat cu maşinile personale sau cu autocare, microbuze şi autobuze.

Aproape o treime din turişti s-au cazat în Bucureşti şi Braşov, iar cei mai mulţi provin din Israel (14.200), Italia (13.000) şi Germania (12.700).

Foto: Mediafax Foto