Spania înregistrează un număr record de vizitatori pe timpul verii, în ciuda protestelor față de turismul excesiv

Spania a înregistrat un număr record de 21,8 milioane de vizitatori internaționali în această vară, au arătat datele oficiale, într-o perioadă în care au avut loc și proteste anti-turism în întreaga țară, scrie The Guardian. Cifra reprezintă o creștere de 7,3% față de 2023, a declarat institutul național de statistică (INE).

Spania este a doua cea mai populară destinație turistică din lume, după Franța, iar în iulie a primit 10,9 milioane de vizitatori și tot atâția în august, potrivit INE.

Ministrul turismului, Jordi Hereu, a numit impactul turismului „un mare succes pentru bunăstarea, coeziunea socială și dezvoltarea economică a Spaniei” la un eveniment organizat de agenția de promovare a turismului Turespaña în Tenerife, dar a adăugat că Spania trebuie să își transforme modelul pentru acest sector.

Creșterea numărului de turiști nu a fost pe placul tuturor spaniolilor, protestatarii făcându-și cunoscute sentimentele în ultimele luni, în special în Barcelona, Malaga și insulele Canare și Baleare.

Cea mai frecventă naționalitate în rândul vizitatorilor Spaniei în timpul verii a fost cea britanică, cu 4,17 milioane de turiști din Regatul Unit, urmată de Franța (cu 3,75 milioane de vizitatori), Germania (2,49 milioane) și Italia (1,35 milioane). De asemenea, s-a înregistrat o creștere de 13% a numărului de turiști americani, care a ajuns la 850.000.

Spania a găzduit 64,8 milioane de turiști în primele opt luni ale anului – un alt record, a declarat INE. Cele mai populare destinații au fost Catalonia (regiunea care include Barcelona) și insulele Canare și Baleare.

Exit mobile version