• Numărul specialiștilor în IT este de 3 ori mai mic decât este nevoie
  • Avem un număr mai mare de ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India sau China
  • JavaScropt, framework-urile Angular și Nobe.Js nu au specialiști suficienți în IT

Tehnologia evoluează într-un ritm alert. În secolul vitezei, meseriile se vor apropia din ce în ce mai mult de acest domeniu, iar IT-ul este brățară de aur.

Companiile se întrec în cursa de recrutare, iar nevoile lor sunt din ce în ce mai mari. În România, numărul de ingineri pe cap de locuitor este mai mare decât în SUA, India sau China, potrivit unui sudiu ALTEN.

Flavia este manager de recrutarea la o companie de consultanță IT cu peste 1.000 de angajați. Anul trecut a recrutat peste 150 de IT-iști. Acum, 90% dintre angajați lucrează de acasă.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

„La începutul anului 2020 s-a simțit o reticență a candidaților de a-și schimba locul de muncă. Schimbarea majoră a fost mutarea întregului proces în online. Posibilitatea de remote working pe termen nedefinit. Asta a fost prima schimbarea în cerințele lor. Este o creștere aici de 60% la candidații care își doresc remote working”, a spus Flavia Vasilescu.

Vlad lucrează în IT din anii 2000. I-a rămas loial primului angajator și astăzi este project manager. A văzut cum piața românească s-a schimbat în două decenii, dar recunoaște că cele mai multe schimbări au venit în pandemie.

„Am fost curtat, ceea ce înseamnă că munca de recrutare există și ajunge și la mine chiar dacă pe eticheta mea spune „asta este angajatul paznic al companiei de 20 de ani”. Dacă sunt plătit foarte bine, dar echipa în care lucrez îmi strică ziua, prefer mai puțini bani, dar neuronii să își păstreze sănătatea. Până la ora 16 as prefera să fi fost la birou, după ora 16 aș prefera să lucrez de acasă”, a spus Vlad Copaciu.