• Serialul Netflix „Squid Game”, despre un turneu mortal în care adulţii joacă jocuri pentru copii în speranţa de a câştiga un premiu mare în bani, are acum propria sa marcă de criptomonedă care s-a lansat cu o creştere uriaşă a preţului, scrie CNBC.
  • SQUID se tranzacţionează la 2,22 dolari, în creştere cu aproape 2.400% în ultimele 24 de ore, iar capitalizarea sa de piaţă este de peste 174 de milioane de dolari.

Cei interesaţi să participe ar putea dori să dea dovadă de prudenţă înainte de a se arunca în tranzacţionarea squid. CoinMarketCap a emis un avertisment, spunând că a primit „mai multe rapoarte” potrivit cărora utilizatorii nu pot vinde acest token pe Pancakeswap, o populară casă de schimb.

Nu este clar de ce unii utilizatori nu pot vinde, dar cartea albă care descrie moneda prezintă o tehnologie antidumping care îi împiedică pe deţinători să-şi vândă monedele dacă nu sunt îndeplinite anumite condiţii.

CNBC a contactat prin intermediul informaţiilor de contact listate pe site-ul Squid pentru a întreba dacă dezvoltatorii sunt conştienţi de problemă şi dacă lucrează pentru a o remedia, dar nu a primit imediat un răspuns.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Moneda, care a început pre-vânzarea la 20 octombrie, se alătură unei liste de alte criptomonede parodie care au fost martorele unor creşteri mari fără un motiv anume, altul decât publicitatea bună. Moneda shiba inu inspirată din meme, de exemplu, şi-a dublat preţul în ultima săptămână.

Tokenul Squid a fost lansat ca monedă exclusivă a proiectului Squid Game – o platformă criptografică de tip play-to-earn. Turneul online, care se lansează în noiembrie, imită cele şase runde de jocuri prezentate în emisiunea TV omonimă. Dar, spre deosebire de serial, compania a declarat că „nu oferim consecinţe mortale!”

De asemenea, spre deosebire de serial, care a plafonat marele premiu la 38,5 milioane de dolari pentru câştigătorul final, această simulare virtuală a jocului Squid Game nu va limita maximul bonusului final şi nici numărul de participanţi.

Cu toate acestea, jucătorii vor trebui să plătească un preţ prestabilit în jetoane Squid pentru a participa la fiecare joc, iar unele runde necesită, de asemenea, ca utilizatorii să achiziţioneze un NFT personalizat, disponibil la vânzare pe site-ul lor. Unele dintre aceste NFT-uri prezintă personaje din serial, inclusiv gardienii.

Peste 33.000 de dolari pentru a participa la jocul final

Jocul nu este ieftin: cine doreşte să participe la jocul final al turneului, va trebui să plătească 33.450 de dolari şi să achiziţioneze un NFT.

Taxele de intrare din fiecare rundă sunt împărţite între dezvoltatori (10%) şi fondul de recompense (90%).

Platforma Squid Game oferă, de asemenea, Marbles Pools – încă o referinţă la serial – prin care deţinătorii pot câştiga jetoane.

Totul vine pe fondul unui val recent de înşelăciuni şi scheme malware legate de Squid Game, prin care infractorii cibernetici caută să atragă fanii.