• Pe durata stării de alertă, Anca şi-a făcut cafea de specialiatate în casă.
  • Pentru că românii au preferat cafeaua „homemade”, cafenele au înregistrat scăderi de până la 80% din încasări.
  • În anul 2019, pe piaţă au apărut peste 200 de cafenele de specilitate.

De când a început pandemia, Anca îşi prepară singură cafeaua în casă. Însă, de când s-au deschis terasele, Anca bea în fiecare weekend un cappuccino la cafeneaua ei prefarată.

Pentru că oamenii au preferat să-şi prepare cafea acasă, cafenelele au înregistrat, în starea de urgenţă, pierderi între 60% şi 80% din încasări.

Reporter: Spuneţi-ne cam cât de des beţi cafea, într-o zi?

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Fabian Anca, consumator de cafea: În primul rând, dimineaţa. E startul! Şi… ne face ziua mai bună, mai frumoasă.

Reporter: În pandemie aţi băut mai multă cafea sau, din contră, mai puţină ?

Fabian Anca, consumator de cafea: Am băut mai puţină pentru că şi asa eram destul de anxioşi şi stresaţi.

Ce spun proprietarii de cafenele

Reporter: De câte kg de cafea are nevoie acest comerciant, pe lună, pentru a-şi îndeplini vânzările de cafea?

Tase Prodea, proprietar de cafenea: Păi, o medie de cafea, momentan, la momentul respectiv, este de 12-15 kg pe lună. Am început de la 4 kg pe lună şi am ajuns undeva la 12-15, şi sperăm să creştem undeva la 20-25 în viitorul apropiat.

Voicu Tiberiu, proprietar de cafenea: Mai mult le vor de acasă. Avem mai multe livrări pe partea de vânzări online.