- Pe durata stării de alertă, Anca şi-a făcut cafea de specialiatate în casă.
- Pentru că românii au preferat cafeaua „homemade”, cafenele au înregistrat scăderi de până la 80% din încasări.
- În anul 2019, pe piaţă au apărut peste 200 de cafenele de specilitate.
De când a început pandemia, Anca îşi prepară singură cafeaua în casă. Însă, de când s-au deschis terasele, Anca bea în fiecare weekend un cappuccino la cafeneaua ei prefarată.
Pentru că oamenii au preferat să-şi prepare cafea acasă, cafenelele au înregistrat, în starea de urgenţă, pierderi între 60% şi 80% din încasări.
Reporter: Spuneţi-ne cam cât de des beţi cafea, într-o zi?
Fabian Anca, consumator de cafea: În primul rând, dimineaţa. E startul! Şi… ne face ziua mai bună, mai frumoasă.
Reporter: În pandemie aţi băut mai multă cafea sau, din contră, mai puţină ?
Fabian Anca, consumator de cafea: Am băut mai puţină pentru că şi asa eram destul de anxioşi şi stresaţi.
Ce spun proprietarii de cafenele
Reporter: De câte kg de cafea are nevoie acest comerciant, pe lună, pentru a-şi îndeplini vânzările de cafea?
Tase Prodea, proprietar de cafenea: Păi, o medie de cafea, momentan, la momentul respectiv, este de 12-15 kg pe lună. Am început de la 4 kg pe lună şi am ajuns undeva la 12-15, şi sperăm să creştem undeva la 20-25 în viitorul apropiat.
Voicu Tiberiu, proprietar de cafenea: Mai mult le vor de acasă. Avem mai multe livrări pe partea de vânzări online.
- Ai planuri? Sonimagicon îți promite artă, muzică și…puțină nebunie
- De azi ai o nouă monedă. Banca Națională lansează moneda de 100 de lei, care marchează 80 de ani de la Operațiunea Neptun
- Medicii tineri vor echilibru între job și viața personală. Sociolog: „Este o disonanță foarte mare cu vechile obiceiuri”
- Obezitatea afectează unul din cinci copii români. Ce recomandări au specialiștii pentru a preveni bolile cronice
- Cum ne influențează gândirea, imaginile de pe internet?