• Angajații la stat se simt mai puțin apreciați decât cei de la privat.
  • 45% dintre angajații la privat se simt extrem de motivați să evolueze.
  • 60% dintre angajații români nu se simt apreciați de către angajatori.
  • Temerea principală este lipsa de timp pentru viața personală.
  • O treime ar accepta un job solicitant dacă banii sunt corespunzători.
  • Cei mai mulți angajați ar fi motivați de un program flexibil.
  • Angajații au nevoie de apreciere din partea șefilor și colegilor.


Două treimi dintre angajații români nu se simt apreciați de către angajatori, arată un studiu AP-SAP. Angajații la stat, în proporție de 63%, se simt mai puțin apreciați de angajator decât cei care lucrează în mediul privat, unde proporția e de 60%.


Acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți angajați de la stat se înscriu la cursuri ca să-și schimbe domeniul profesional și să lucreze în mediul privat, mai arată studiul. Mai mult decât atât, angajații români nici nu se simt foarte motivați să se autodepășească profesional. Și aici apar diferențe între stat și privat. Cei mai motivați sunt cei din mediul privat.


Cea mai mare temere a angajatului român este să nu mai aibă timp pentru viața personală, fie că e vorba de stat, fie că e vorba de privat. Cu toate astea, o treime ar accepta un job solicitant dacă banii sunt corespunzători. Următoarea temere este legată de suprasolicitare și burnout.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE


Ce i-ar motiva pe angajați? Jumătate dintre angajații din privat spun că un program flexibil și echilibrul între viața personală și profesională. Doar o treime din angajații la stat ar aprecia asta. Urmează în clasament nevoia de recunoaștere și apreciere din partea șefilor și colegilor, la egalitate între stat și privat.

Citește și