STUDIU. 60% dintre angajații români care lucrează în mediul privat nu se simt apreciați de către angajatori. Care e situația la stat


Două treimi dintre angajații români nu se simt apreciați de către angajatori, arată un studiu AP-SAP. Angajații la stat, în proporție de 63%, se simt mai puțin apreciați de angajator decât cei care lucrează în mediul privat, unde proporția e de 60%.


Acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți angajați de la stat se înscriu la cursuri ca să-și schimbe domeniul profesional și să lucreze în mediul privat, mai arată studiul. Mai mult decât atât, angajații români nici nu se simt foarte motivați să se autodepășească profesional. Și aici apar diferențe între stat și privat. Cei mai motivați sunt cei din mediul privat.


Cea mai mare temere a angajatului român este să nu mai aibă timp pentru viața personală, fie că e vorba de stat, fie că e vorba de privat. Cu toate astea, o treime ar accepta un job solicitant dacă banii sunt corespunzători. Următoarea temere este legată de suprasolicitare și burnout.


Ce i-ar motiva pe angajați? Jumătate dintre angajații din privat spun că un program flexibil și echilibrul între viața personală și profesională. Doar o treime din angajații la stat ar aprecia asta. Urmează în clasament nevoia de recunoaștere și apreciere din partea șefilor și colegilor, la egalitate între stat și privat.

Exit mobile version