• 88% dintre angajați prioritizează aceste aspecte.
  • 51% au renunțat la job din cauza unui mediu toxic, arată studiul Randstad.
  • 45% dintre angajați cer activ condiții mai bune de muncă.

Angajații români pun siguranța și echilibrul viață-muncă înaintea salariului. 88% dintre angajați prioritizează aceste aspecte, iar 51% au renunțat la job din cauza unui mediu toxic, arată studiul Randstad. Tot mai mulți cer flexibilitate, iar generațiile tinere sunt gata să plece dacă nu găsesc condiții bune.

Este nevoie de stabilitate și flexibilitate. Vedem cu toții ce vremuri trăim. În acest context, am nevoie de siguranța locului de muncă, măcar locul de muncă să fie unul stabil, adică să existe o certitudine în acest sens. Este de ajuns cu toate celelalte griji legate de politică și economie. Măcar locul de muncă să îți asigure stabilitatea, poate un credit pe care l-ai contractat, poate perspectivele de dezvoltare personală sau chiar o familie pe care vrei să o întemeiezi. În acest sens, este important să poți anticipa un anumit nivel de predictibilitate în viața ta pe o perioadă de câțiva ani„, a explicat Sorin Faur, expert HR, pentru Aleph News.

Dacă acest lucru nu este clar, în ceea ce privește siguranța pe care oamenii o caută și flexibilitatea, atunci este la fel de bine să te faci antreprenor sau freelancer. Aici, veniturile nu sunt la fel de sigure. Mulți oameni aleg să fie angajați tocmai din acest motiv: încă își doresc stabilitate, predictibilitate și un loc de muncă unde veniturile să fie garantate lună de lună. În ceea ce privește flexibilitatea, acesta este un subiect vechi. Ne dorim flexibilitate de 15-20 de ani. Relația dintre muncă și timp liber a devenit o problemă colosală din cauza tehnologiei. Tehnologia a venit cu multe lucruri bune, în sensul că ne-a ușurat munca de oriunde, a permis delocalizarea muncii, dar a generat și sentimentul de oboseală, adică trebuie să fii tot timpul prezent și disponibil. Este de ajuns să ai telefonul la tine pentru a putea face activități legate de serviciu, să trimiți un e-mail, să răspunzi la WhatsApp, să intri pe cloudul companiei sau să ai aplicații dedicate, inclusiv pentru mobil. Astfel, practic ai locul de muncă la tine, în buzunar. Tehnologia, bineînțeles, vine cu facilități, dar și cu riscuri pe termen lung„, a adăugat Sorin Faur.

Recomandări

„PLANURILE SUNT SERIOASE”
NU MAI SUNTEM PRIETENI
STUDENȚII NU AU VIZĂ
H&M FACE RECLAME CU A.I.
TRUMP E BLOCAT
SUA VREA MAI MULT

Citește și