• Un sondaj arată că 49% dintre angajații din SUA sunt stresați la locul de muncă.
  • Un nou studiu meQulibrum arată că angajații care au un sentiment de scop sunt mai fericiți.
  • Sondajul arată că angajații sunt mai puțin stresați dacă sunt pasionați de jobul lor.

Tu îți iubești job-ul? Un nou studiu, efectuat de meQuilibrum, arată că persoanele care găsesc un sentiment de scop în job-ul lor sunt mai puțin stresate la muncă. În România, doar 34% dintre angajați spun că sunt fericiți la locul de muncă.

Angajații care simt că au un post important par să nu experimenteze emoții negative în viața de zi cu zi. Brad Smith, cel care a condus studiul, spune și care sunt motivele.

Este vorba despre ideea că reziliența, autoeficacitatea și găsirea soluțiilor la locul de muncă, dau angajatului speranță. Dacă ești pasionat de job-ul tău șansele de a intra în burnout, a avea anxietate și de a avea depresie scad cu 74%. De asemenea, studiul arată că managerul joacă un rol important în starea angajatului la muncă.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

Peste 84% dintre angajații cu un manager implicat și respectuos se simt bine la locul de muncă și au o relație mai bună cu colegii.

Ce mai spune studiul?

Studiul arată și din ce își găsesc oamenii în general speranța. 81.2% se încarcă pozitiv din familie. Pe locul al doilea, cu 74.1% se află stabilitatea financiară dar și rezultatele pe care la au la locul de muncă. De asemenea, pentru 56% dintre angajați credința și creativitatea au un rol important în găsirea fericirii, iar pe ultimul loc se află politica.

Citește și