• NHTSA din SUA a anunțat că a deschis o investigație asupra a 120.000 de vehicule după ce au fost raportate căderi de la volan în timpul condusului.
  • Autoritatea americană de reglementare în domeniul siguranței auto a declarat că volanele din ambele vehicule din anul model 2023, care aveau un kilometraj redus, s-au desprins complet.
  • Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din Statele Unite a anunțat miercuri că deschide o investigație preliminară asupra a 120.000 de vehicule Tesla Model Y, după ce au fost raportate două cazuri de cădere a volanului în timpul condusului, relatează Reuters.

Autoritatea americană de reglementare în domeniul siguranței auto a declarat că volanele din ambele vehicule din anul model 2023, care aveau un kilometraj redus, s-au desprins complet. Vehiculele au fost livrate proprietarilor cărora le lipsea șurubul de fixare care atașează volanul de coloana de direcție.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 3,3% în tranzacțiile de dimineață, la 181,77 dolari pe acțiune.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

Agenția a deschis o investigație preliminară pentru a evalua „domeniul de aplicare, frecvența și procesele de fabricație asociate cu această afecțiune” .

Investigația este un prim pas înainte ca NHTSA să ceară o rechemare în service. Agenția a declarat că a primit o plângere de la un părinte care cumpărase un nou Model Y cu cinci zile înainte și care se afla pe o autostradă în statul în  New Jersey, pe 29 ianuarie, „și dintr-o dată volanul” a căzut.

Tesla nu comentează

Șoferul a mai spus că a fost norocos că nu era nicio mașină în spate și a putut să opresc fără se producă vreun accident.

NHTSA a postat un link către un tweet ca parte a plângerii depuse. Tweetul a primit mai mult de 2,4 milioane de vizualizări.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

NHTSA a declarat că „ambele vehicule au primit o reparație care a necesitat îndepărtarea și reinstalarea volanului” .

Agenția a spus că o „potrivire prin frecare a menținut conexiunea dintre volan și canelurile coloanei în timpul funcționării până la separare. Separarea bruscă a avut loc atunci când forța exercitată asupra volanului a depășit rezistența ajustajului cu fricțiune în timp ce vehiculele erau în mișcare” .