• În Craiova, teatrele au fost închise în data de 13 octombrie
  • Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova a anulat şase spectacole în sală
  • Din cauza epidemiei, teatrul „Marin Sorescu” a pierdut 1 milion de lei

Este tot mai greu să-ţi faci planuri, dacă vrei să mănânci la restaurant sau să mergi la un spectacol. Măsurile de prevenire se schimbă de astăzi, iar restaurantele și teatrele vor fi lăsate să funcționeze și dacă este depășit numărul de cazuri de 1,5 la mia de locuitori.

Alexandru Boureanu, managerul Teatrului Naţional “Marin Sorescu”  Craiova a fost nevoit să anuleze şase spectacole în sală, până pe 26 octombrie. Aseară, a aflat că poate primi public în sală de mâine. Cât timp ar putea rămâne teatrul deschis…? Greu de răspuns la această întrebare. Aşa că, cel puţin până săptămâna viitoare, naţionalul craiovean se mută în online.                                                                                                                 

Alexandru Boureanu, manager Teatrul Național „Marin Sorescu”: „Avem acest proiect încă de la redeschiderea teatrelor, din perioada de stare de alertă. Se numeşte videofonia şi spectatorii vor putea cumpăra bilete online şi vor vedea de acasă spectacolele care se joacă live, de această dată, în teatrul nostru.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Epidemia şi deciziile autorităţilor au schimbat teatrul şi relaţia actor-spectator, spune Ştefan Cepoi, actor al Teatrului Marin Sorescu Craiova. Ştefan învaţă acum să se adapteze unui altfel de rol. Cel de la distanţă de spectatori.

Ştefan Cepoi, actor: „A trebuit să refacem luminile spectacolelor pentru ochiul camerei de luat vederi. Până la dramaturgia spectacolelor, maniera în care ele sunt montate, maniera în care se poate interacţiona fizic. Toate aceste adaptări înseamnă cheltuieli în plus pentru teatru. Asta în timp ce încasările au scăzut cu aproximativ 1 milion de lei, de la începutul epidemiei. Preţul unui bilet la un spectacol online este de aproximativ 25 de lei. Cam la jumătate din cât plăteai pentru un loc în sală.”