• Resaturantele şi cafenelele sunt închise la interior, în Braşov
  • Jan Derk, antreprenor care produce sisteme de încălzit, are cereri cu 70% mai mari
  • Ştefan Gleveşanu, antreprenor, investeşte peste 4000 de euro în confort
  • Nicoleta, managera terasei Cuptor, vrea aprobare pentru prelatele anti-vânt

Terasele încălzite sunt salvarea pentru HoReCa, dar şi un succes pentru firmele care produc sisteme de încălzire. Jan Derk, un antreprenor olandez, are cereri cu 70% mai mari în această perioadă, din marile oraşe din ţară, pentru diverse modele de încălzitoare. 

Preţurile încep de la 200 şi pot ajunge la 3000 de euro per bucată. 

Am inceput sa fac incalzire la terasa acum 4 ani in Romania si nu erau cereri. Foarte ușor oamenii au înțeles de ce fac eu incalzire pentru terase si acum e un boom. Noi suntem peste tot în Romania, în Constanța, peste tot”, a spus Jan Derk, proprietar sisteme de încălzit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Ştefan, antreprenorul din Braşov care s-a trezit cu trei locaţii închise, de la miezul nopţii, a rămas doar cu o terasă şi 40 de angajaţi. Speră să prelungească sezonul cu noua investiţie.

Vorbim de 4.000, 5.000 de euro pentru acoperirea terasei si sistemele de incalzire pentru aproximativ 14 mese. Ne-am facut calcule să ne ajute in noiembrie să lungim și anul viitor din februarie-martie. Practic, mai lungim o luna și jumatate și anul viitor dăm drumul cu o lună jumătate mai devreme”, a explicat, pentru Aleph News, Ștefan Gleveșanu, patron de terasă.

Terasa Cuptor din Piața Sfatului are 33 de mese. Nicoleta, managera restaurantului, a solicitat la primărie acord pentru a instala protecţie împotriva vantului, din stâlpi din lemn şi prelată, dar încă nu a primit niciun răspuns. Asta ar fi şansa de salvare ca să atragă clienţii. A investit peste 3.000 de euro în sisteme de încălzire.

„În momentul în care vom folosi acele încălzitoare cu prelatele aferente vor reduce undeva la 18 mese. Sperăm ca sistemele de încălzire să fie necesare strict undeva la 8, 10 bucăţi. Şi alţi patroni de terase vor să folosească plexiglas şi prelate, dar le pot instala abia după ce primesc aprobare de la primărie, altfel riscă amenzi de la poliţia locală”, a spus Nicoleta Topor.