Tesla a finalizat extinderea capacității de producție la fabrica din Shanghai

  • Tesla a finalizat luni un proiect de extindere a capacității de producție la uzina sa din Shanghai.
  • Tesla va testa liniile de producție pentru modernizare în perioada 19 septembrie – 30 noiembrie, a adăugat declarația.
  • Asociaţia Constructorilor de Automobile din China (CPCA) estimează că în 2022 un număr record de şase milioane de automobile electrice ar urma să fie vândute în China, pe fondul exploziei cererii pentru automobile curate.

Tesla a finalizat extinderea capacităţii de producţie la fabrica sa din Shanghai, China, şi va testa liniile de producţie pentru modernizare în perioada 19 septembrie – 30 noiembrie, potrivit The Business Time.

Anterior, Tesla anunțase că are ca obiectiv producerea a aproximativ 2.200 de unităţi Model 3 şi Model Y pe săptămână la uzina din Shanghai, pentru a face faţă cererii.

În noiembrie anul trecut, publicaţia Beijing Daily anunţa că producătorul auto american intenţionează să investească până la 1,2 miliarde de yuani (170 milioane de dolari) pentru extinderea capacităţii de producţie la fabrica sa din Shanghai, ceea ce-i va permite să facă încă 4.000 de angajări.

Luni, Tesla a informat că îşi extinde canalele de vânzări în China într-un ritm normal, ca răspuns la informaţiile despre închiderea unor showroom-uri din oraşe cum ar fi Beijing, unde traficul a scăzut din cauza restricţiilor.

China este a doua mare piaţă a Tesla

Asociaţia Constructorilor de Automobile din China (CPCA) estimează că în 2022 un număr record de şase milioane de automobile electrice ar urma să fie vândute în China, pe fondul exploziei cererii pentru automobile curate.

Noua prognoză marchează o dublare faţă de cele 2,99 milioane de vehicule electrice înmatriculate în 2021 în China, ceea ce scoate în evidenţă creşterea semnificativă a cererii pentru autoturisme curate în China şi provocările pentru constructorii tradiţionali în a se adapta la o piaţă care devine rapid una verde.

Autorităţile centrale şi locale din China au luat măsuri pentru a ajuta industria auto să îşi revină după restricţiile şi carantinele care au afectat vânzările la începutul anului.

În mai, Guvernul de la Beijing a redus cu 50% taxele la achiziţionarea unui autoturism cu emisii reduse în timp ce autorităţile municipale au venit şi ele cu subvenţii şi stimulente pentru a-i convinge pe cumpărători să se orienteze spre un vehicul cu emisii reduse.