• Tesla a raportat sâmbătă livrări record de vehicule electrice în primul trimestru, dar producţia a scăzut faţă de trimestrul precedent, afectată de întreruperile lanţului de aprovizionare şi oprirea activităţii în China, anunța Reuters.
  • „Acesta a fost un trimestru excepţional de dificil din cauza întreruperilor lanţului de aprovizionare şi a politicii China zero Covid”, a scris pe Twitter directorul executiv Elon Musk.
  • Tesla a livrat 310.048 de vehicule în acest trimestru, o uşoară creştere faţă de trimestrul precedent şi o creştere de 68% faţă de anul precedent. Wall Street se aştepta la livrări de 308.836 de maşini, potrivit datelor Refinitiv.

Tesla a raportat sâmbătă livrări record de vehicule electrice în primul trimestru, dar producţia a scăzut faţă de trimestrul precedent, afectată de întreruperile lanţului de aprovizionare şi oprirea activităţii în China, anunța Reuters.

„Acesta a fost un trimestru excepţional de dificil din cauza întreruperilor lanţului de aprovizionare şi a politicii China zero COVID”, a scris pe Twitter directorul executiv Elon Musk.

Tesla a livrat 310.048 de vehicule în acest trimestru, o uşoară creştere faţă de trimestrul precedent şi o creştere de 68% faţă de anul precedent. Wall Street se aştepta la livrări de 308.836 de maşini, potrivit datelor Refinitiv.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Tesla a produs 305.407 vehicule în perioada ianuarie-martie, în scădere faţă de 305.840 în trimestrul precedent.

Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, a depăşit pandemia şi întreruperile din lanţul de aprovizionare mai bine decât rivalii, iar noua sa fabrică din Shanghai a impulsionat creşterea.

Dar o creştere recentă a numărului de cazuri de COVID-19 în China a forţat Tesla să suspende temporar producţia la fabrica din Shanghai timp de câteva zile în martie şi aprilie.

Tesla a declarat că a vândut în total 295.324 de sedanuri Model 3 şi vehicule utilitare sport Model Y, în timp ce a livrat 14.724 de sedanuri de lux Model S şi SUV-uri premium Model X.

În martie, Tesla a majorat preţurile în China şi Statele Unite, după ce Musk a declarat că producătorul se confruntă cu o presiune inflaţionistă semnificativă în ceea ce priveşte materiile prime şi logistica, după invazia Rusiei în Ucraina.