Tesla a raportat livrări record de vehicule față de trimestrul anterior

Tesla, dată în judecată pentru abuzuri rasiale împotriva muncitorilor de culoare

tesla

Tesla a raportat sâmbătă livrări record de vehicule electrice în primul trimestru, dar producţia a scăzut faţă de trimestrul precedent, afectată de întreruperile lanţului de aprovizionare şi oprirea activităţii în China, anunța Reuters.

„Acesta a fost un trimestru excepţional de dificil din cauza întreruperilor lanţului de aprovizionare şi a politicii China zero COVID”, a scris pe Twitter directorul executiv Elon Musk.

Tesla a livrat 310.048 de vehicule în acest trimestru, o uşoară creştere faţă de trimestrul precedent şi o creştere de 68% faţă de anul precedent. Wall Street se aştepta la livrări de 308.836 de maşini, potrivit datelor Refinitiv.

Tesla a produs 305.407 vehicule în perioada ianuarie-martie, în scădere faţă de 305.840 în trimestrul precedent.

Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, a depăşit pandemia şi întreruperile din lanţul de aprovizionare mai bine decât rivalii, iar noua sa fabrică din Shanghai a impulsionat creşterea.

Dar o creştere recentă a numărului de cazuri de COVID-19 în China a forţat Tesla să suspende temporar producţia la fabrica din Shanghai timp de câteva zile în martie şi aprilie.

Tesla a declarat că a vândut în total 295.324 de sedanuri Model 3 şi vehicule utilitare sport Model Y, în timp ce a livrat 14.724 de sedanuri de lux Model S şi SUV-uri premium Model X.

În martie, Tesla a majorat preţurile în China şi Statele Unite, după ce Musk a declarat că producătorul se confruntă cu o presiune inflaţionistă semnificativă în ceea ce priveşte materiile prime şi logistica, după invazia Rusiei în Ucraina.

Exit mobile version