• Constructorul auto oferă reduceri de 7.500 de dolari pentru vehiculele electrice (EV) Model 3 și Model Y livrate în Statele Unite ale Americii.
  • Avantajul reflectă schimbarea așteptată în ceea ce privește eligibilitatea creditelor fiscale din SUA.
  • Constructorul auto se îndepărtează de dictonul lui Musk de a nu face reduceri și reclame.

Tesla Inc. (TSLA.O) oferă reduceri de 7.500 de dolari pentru vehiculele electrice (EV) Model 3 și Model Y livrate în Statele Unite în această lună, în contextul în care producătorul auto se confruntă cu o scădere a cererii pe măsură ce economiile încetinesc și stimulentele fiscale pentru vehiculele electrice se profilează, scrie Reuters.

Discount-ul de 7.500 de dolari oferit de Tesla celor care cumpără un sedan Model 3 sau un SUV Model Y este dublu faţă de ceea ce oferea aceeaşi companie la începutul acestei luni, şi cel mai probabil are legătură cu modificările în legislaţia fiscală americană ce urmează să intre în vigoare în 2023.

Conform modificărilor aduse de Inflation Reduction Act la stimulentele federale pentru achiziţionarea de automobile electrice, achiziţionarea unui automobil Tesla ar urma să aducă cumpărătorului credite fiscale în valoare de 3.750 de dolari, începând din luna ianuarie 2023. Însă lucrurile s-au schimbat săptămâna aceasta, când Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că a decis să amâne publicarea normelor metodologice, ceea ce ar putea permite anumitor consumatori să beneficieze de credite fiscale în valoare de 7.500 de dolari la începutul anului următor.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Este ceva neobişnuit pentru Tesla să ofere reduceri atât de mari, în condiţiile în care de mai mulţi ani fondatorul şi directorul general Elon Musk a impus o politică strictă de discounturi zero. Însă un discount de 7.500 de dolari este cel mai recent semnal că prognozele lui Elon Musk, referitoare la un sfârşit de an ,,de poveste” nu se vor îndeplini.

Tesla a redus preţurile şi producţia în China iar Musk a criticat în repetate rânduri Rezerva Federală americană pentru că a majorat dobânda de referinţă.