Tinerii din Generația Z nu vor să fie angajați. Studentă: „Gen Z vrea să aibă sentimentul de independență asupra programului și vieții”

Trei din patru tineri din Generația Z nu își doresc să muncească de la 9 la 5 toată viața. Conform unui sondaj recent pe 2.000 de persoane, 76% dintre cei născuți după 1996 vor să fie propriul șef și să evite locurile de muncă tradiționale. În comparație, doar 57% dintre millennials și 36% dintre Gen X sunt la fel de entuziasmați de antreprenoriat. De asemenea, 39% dintre tineri cred că pot lansa și gestiona o afacere de pe telefonul mobil, iar 45% sunt convinși că pot face bani buni din social media. În ciuda entuziasmului lor, 44% dintre toate generațiile chestionate sunt de părere că Gen Z și Millennials au cel mai mare spirit antreprenorial.

De ce atât de mulți tineri din Generația Z vor să fie proprii șefi?

„Unul dintre motivele principale este legat de familie și de părinți. Foarte mulți dintre noi avem părinți care vin seara de job, obosiți și ne spun că șeful lor le-a zis ceva ce i-a deranjat. Generația Z vrea să aibă sentimentul de independență asupra programului lor și asupra vieții. Atunci decid să își deschidă propriile afaceri. Pentru o afacere deschisă pe telefonul mobil, trebuie să ai o idee sclipitoare. Resursele sunt în online, la un click distanță”, a declarat Andra Ioana Suciu, studentă, pentru Aleph News.

Exit mobile version