• Locuințele eco sunt foarte bine izolate și au pompe de căldură geotermice
  • Facturile sunt cu 80% mai mici în comparație cu cele plătite la o locuință obișnuită
  • Trei antreprenori din Capitală construiesc astfel de locuințe cu 100% energie verde

Cine este în căutarea unei locuințe ar trebui să arunce o privire și la casele eco-friendly, din mai multe motive. Principalul lor atu este că nu încarcă facturile.

Trei antreprenori din Capitală construiesc astfel de locuințe cu 100% energie verde. Sunt foarte bine izolate termic și folosesc energia pământului ca să genereze căldură.

Gabriel Focșeneanu, dezvoltator Loft Green Apartments: „Izolația pe exterior este de 20 de centimetri de polistiren, geamurile au un anumit tip de montaj, iar în interiorul locuinței nu simți frigul de afară. Pierderi mult mai mici de căldură, automat și costuri foarte scăzute la încălzire-răcire pe perioada verii”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Până acum au fost finalizate două proiecte de case și 44 de apartamente, iar alte 110 locuințe sunt în construcție și în Mogoșoaia.

Prețul unui apartament e cuprins între 43.000 și 90.000 de euro.

Gabriel Focșeneanu, dezvoltator Loft Green Apartments: „Conform calculelor financiare, acest apartament se poate plăti cu 10 ani mai devreme în cazul unui credit pe 30 de ani, în comparație cu un apartament într-o clădire veche”.

Cristina e din Republica Moldova și s-a mutat acum un an cu familia într-o astfel de locuință. A fost cucerită de avantaje, dar, mai ales, de design.

Cristina, proprietar apartament: „Am decis să ne mutăm într-un astfel de apartament deoarece îmi place design-ul de tip loft, îmi place combinația dintre cărămidă și beton. Avem pădurea alături, ne plimbăm foarte des”

Plata întreținere iarna

  • Apartament cu două camere – 50 de lei
  • Apartament cu trei, patru camere: 70 de lei
  • Plata anuală la întreținere: 2.400 de lei
  • Investiția în proiectul LOFT: 10 mil. de euro