- Un antreprenor din Brașov le reproșează guvernanților incoerența deciziilor.
- Profitul lui Ștefan a scăzut cu 70% când s-au închis restaurantele la interior.
- Ștefan mai este nemulțumit și de inexistența transparenței și discursurile contradictorii.
Politicienii îți vor votul. Dar și tu știi exact ce vrei de la ei în schimb.
Ştefan Gleveşanu e antreprenor în Braşov. La 28 de ani are în subordine 40 de angajaţi și îți demonstrează că știe ce înseamnă responsabilitatea.
Statul i-a pus lacătul pe două restaurante, dar Ștefan se simte obligat să aibă, în continuare, grijă de toți oamenii lui.
Nu a dat afară niciunul şi s-a orientat spre delivery în această perioadă.
Ar fi vrut ca Guvernul și Parlamentul să-l ajute să treacă prin criză.
„Mi-a lipsit foarte mult din partea lor predictibilitatea, nu ne-au anunţat la timp de măsurile pe care le vor lua, iar noi lucrând într-un domeniu cu materie primă perisabilă, am avut foarte mult de pierdut în urma acestui punct. Concret, toate măsurile pe care ei le-au luat ne-au anunţat cu 5 ore înainte”, a spus Ștefan Gleveșanu, antreprenor.
Ștefan dă și o lecție de omenie. Alături de alți antreprenori din Brașov,
pregătește mâncare caldă, ceai și cafea, pe care le împart vânzătorilor din piață, care stau toată ziua în frig.
Ștefan spune că așa ar trebui să facă și politicienii. Să îi protejeze pe cei care i-au votat, să fie umani şi atenţi la nevoile oamenilor.
„Din punct de vedere al ajutoarelor mi se pare că se întârzie foarte mult şi nu primim cele promise, ca de exemplu granturi. Cred că infomraţia a fost transmisă uneori eronat, uneori informaţia a fost contrazisă tot de ei, cred că asta a fost o greşeală în urma căreia foarte multe persoane au început să nu mai creadă. Asta mi s-a părut deranjant din punct de vedere al cetăţeanului.”, a mai adăugat acesta.
Anul trecuta fost unul dintre cei mai buni ani pentru industria restaurantelor. Cifra totală de afaceri în domeniu a fost de 14 miliarde lei.
Pentru acest an, antreprenorii așteaptă încasări de 20-30%. Iar asta înseamnă o întoarcere la nivelul din 2008.