• 60% dintre companiile balneo şi SPA din ţară riscă falimentul
  • În fiecare zi în care staţiunile balneare nu functionează se pierde un milion de euro
  • Turiştii au cheltuit peste 367 mil.euro în staţiunile balneare românești în 2019

Știi că suntem speciali. România continuă să fie singură ţară din Europa în care restricţiile impuse industriei balneare nu au fost ridicate în totalitate.

Reprezentanţii industriei balneare din România aşteaptă o reacţie din partea autorităţilor şi un răspuns la apelurile făcute către stat.
În acest timp, România pierde circa 1 milion de euro pe zi, bani generaţi de zona balneo şi SPA.

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, Nicu Rădulescu spune că „Trebuie înţeles urgent că până la sfârşitul anului riscăm să nu mai avem această industrie în România. Investiţiile sunt blocate, iar previziunile sunt absolut dramatice. Suntem pregătiţi să demarăm mişcări de protest dacă nu se vor lua măsuri urgente”.
(STORY)

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Laura Pătru, manager marketing al grupului Bacolux Hotels: Este departe de a fi situaţia cea mai îmbucurătoare în contextul în care tratamentele balneare sunt însăşi ceea ce ne definesc bussines-ul pentru asta, vin oaspeţii la noi şi din asta am construit industria balneară şi spa şi este destul de dificil să ne imaginăm că vom putea să vinde servicii de cazare şi masă care nu ne sunt specifice nouă ca şi industrie. Dacă s-ar vedea studiile ar exista nişte consultări in acest sens s-ar puea găsi măsura optimă de distanţare, măsura optimă de a aduce oaspeţii in serii.