• Temerile angajaților au fost alimentate joi, când The Washington Post a relatat că Musk plănuia să reducă personalul Twitter cu până la 75% în următoarele luni.
  • Când preluarea sa este din nou pe drumul cel bun și urmează să se încheie cel târziu vinerea viitoare, neliniștea din interiorul companiei s-a intensificat.
  • Orice ar face Twitter pentru a-și liniști angajații s-ar putea să nu fie suficient.

Twitter încearcă să liniștească temerile angajaților, în timp ce preluarea iminentă a companiei de către Elon Musk alimentează îngrijorările legate de o revizuire seismică a serviciului de socializare – dar asigurările sale ar putea merge doar până la un punct.

Timp de luni de zile, achiziția Twitter de către Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a agitat cei 7.500 de angajați ai companiei, în timp ce miliardarul făcea declarații despre cum va schimba serviciul și apoi încerca să se retragă din afacere. Acum, când preluarea sa este din nou pe drumul cel bun și urmează să se încheie cel târziu vinerea viitoare, neliniștea din interiorul companiei s-a intensificat.

Temerile angajaților au fost alimentate joi, când The Washington Post a relatat că Musk plănuia să reducă personalul Twitter cu până la 75% în următoarele luni, reducând forța de muncă la puțin peste 2.000 de persoane. De asemenea, angajații sunt îngrijorați de modul în care s-ar putea schimba remunerația lor odată ce Musk va transforma compania dintr-o firmă cotată la bursă într-una privată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Joi târziu, Twitter a încercat să calmeze unele dintre îngrijorări. Într-un memoriu adresat angajaților după ce s-a raportat reducerea locurilor de muncă, Sean Edgett, consilierul general, a declarat că nu există planuri de concedieri.

Nu avem nicio confirmare a planurilor cumpărătorului în urma închiderii și recomandăm să nu urmărim zvonuri sau documente scurse, ci mai degrabă să așteptăm fapte de la noi și de la cumpărător în mod direct, a scris el. Memorandumul a fost raportat anterior de Bloomberg.

Orice ar face Twitter pentru a-și liniști angajații s-ar putea să nu fie suficient. Odată ce Musk – un antreprenor faimos de mercurial – va finaliza tranzacția pentru companie, el poate face aproape orice dorește cu firma. Iar el a indicat că intenționează să facă schimbări mari.

Musk a spus că dorește mai multă libertate de exprimare pe platformă și că îi va permite fostului președinte Donald Trump, căruia i-a fost interzis accesul la serviciu, să se întoarcă la tweeting. Musk, care i-a criticat public pe directorii Twitter, a mai spus că intenționează să adauge mai multe servicii de abonament la Twitter și să reducă unele locuri de muncă, atrăgând în același timp mai mulți utilizatori către serviciu.

Începând de vineri, acordul părea să se îndrepte cu pași repezi spre linia de sosire. Băncile de investiții care s-au angajat să aloce 12,5 miliarde de dolari pentru a finanța preluarea Twitter de către Musk continuă să lucreze la finalizarea acestor angajamente înainte de termenul limită de 28 octombrie, a declarat o persoană care cunoaște situația. Consilierii lui Musk împărtășesc, de asemenea, analiza lor financiară a companiei cu investitorii, a spus persoana respectivă.