• Uber a câștigat în instanță licență pentru a activa în Londra timp de 18 luni.
  • Erorile de sistem ale celor de la Uber: 44 de șoferi activau pe 24 de conturi.
  • Șoferii de taxi: „Un dezastru pentru Londra”

Compania Uber și-a asigurat dreptul de a continua să funcționeze în Londra după ce a câștigat în apel procesul împotriva Transport for London, relatează BBC

Companiei i s-a acordat o nouă licență de a funcționa în capitală. După aproape un an după ce Transport for London îi respinsese cererea, din motive de siguranță.

Unul din principalele motive pentru care Transport for London a respins inițial cererea a fost o eroare în sistemul celor de la Uber. Această eroare permitea persoanelor neautorizate să își încarce fotografiile în conturile legitime ale șoferilor, ceea ce le-a permis apoi să ia pasageri.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Aproximativ 45.000 de șoferi sunt înregistrați pe Uber doar în Londra. Dintre aceștia, judecătorului i s-a prezentat inițial un caz în care 24 de șoferi împărțeau conturile cu alți 20. Aceștia au cumulat 14.788 de curse.

Siguranța este pe primul plan

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a comentat și el acest caz. Khan a susținut pe deplin Transport for London în decizia luată, dar a recunoscut că Uber „a făcut îmbunătățiri”.

Totuși, a adăugat: Îi asigur pe londonezi că „Transport for London” va continua să monitorizeze atent Uber și nu va ezita să ia decizii prompte dacă nu vor îndeplini standardele stricte necesare pentru protecția pasagerilor.

Noua licență este activă 18 luni, dar vine la pachet cu un număr de condiții care permite Transport for London să monitorizeze atent respectarea reglementărilor.

Transport for London a reușit să atragă atenția asupra erorilor din sistemul celor de la Uber. Totuși, aceștia au știut că un judecător va avea ultimul cuvânt.

A face critici aplicației este una, dar să-i pui interdicție într-o capitală europeană de acest nivel ar atrage consecințe semnificative.

Orașul este împărțit

Grupul London First, grup de susținere pentru business-uri în Londra, a declarat că decizia este bună pentru milioane de londonezi și vizitatori care depind de Uber pentru a se deplasa în capitală.

Pe de altă parte, Asociația Șoferilor de Taxi Licențiați a declarat că această decizie este un dezastru pentru Londra.