• UE anunță că investitorii în criptomonede pot pierde toți banii și pot fi prada unor escrocherii.
  • Autoritățile din UE îi anunță pe aceștia că nu au nicio protecție în ceea ce privește despăgubirile.
  • Cumpărătorii de criptomonede fac achiziții fără a fi conștienți de riscurile acestei acțiuni.

Consumatorii riscă să îşi piardă toţi banii investiţi în criptomonede şi ar putea cădea pradă escrocheriilor, au declarat joi, într-o declaraţie comună, organismele de supraveghere a valorilor mobiliare, băncilor şi asigurărilor din UE.

Consumatorii se confruntă cu posibilitatea foarte reală de a-şi pierde toţi banii investiţi dacă achiziţionează aceste active”, au afirmat cele trei autorităţi ale UE într-un comunicat.

Aceasta marchează o rafală de avertismente directe adresate consumatorilor cu privire la criptoactive de către autorităţile UE, precizând că aceştia nu au nicio protecţie sau recurs la despăgubiri în temeiul legislaţiei UE în vigoare privind serviciile financiare, potrivit Reuters

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
CE TREND ÎNCERCI AZI? QUIET VACATIONING
MAI EȘTI TARE, BUGETARE?
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI

Autorităţile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că tot mai mulţi consumatori cumpără 17.000 de criptoactive diferite, inclusiv bitcoin şi ether, care reprezintă 60% din piaţă, fără a fi pe deplin conştienţi de riscuri, au declarat autorităţile de reglementare.

„Consumatorii ar trebui să fie atenţi la riscurile reclamelor înşelătoare, inclusiv prin intermediul reţelelor sociale şi al persoanelor cu influenţă. Consumatorii ar trebui să fie deosebit de atenţi la promisiunile de randamente rapide sau ridicate, în special cele care par prea bune pentru a fi adevărate„, se arată în comunicat.

De asemenea, consumatorii ar trebui să fie conştienţi de consumul ridicat de energie pentru producerea unor criptomonede şi de impactul pe care acest lucru îl are asupra mediului, se mai arată în declaraţie.

Alex Panait, care este expert în securitate cibernetică, a spus că fără norme clare, fluxurile financiare din spațiul crypto sunt greu de interceptat și pot ajuta economia Rusiei.