• Investitorul Tesla, Glen Littleton, solicită despăgubiri în numele acționarilor.
  • Juriul va fi însărcinat să decidă dacă tweet-urile lui Musk au influențat investitorii.
  • Judecătorul Chen a decis deja că declarațiile făcute de proprietarul SpaceX sunt neadevărate.

Elon Musk a „mințit” când a susținut că a „asigurat” finanțare pentru a lua Tesla în privat, a declarat un avocat al investitorilor unei instanțe.

Directorul executiv al companiei a scris în 2018 că a „asigurat” finanțare pentru a lua în privat producătorul de mașini electrice și, ulterior, a fost „confirmat” sprijinul investitorilor, ceea ce a făcut ca acțiunile să scadă și apoi să crească. La mai puțin de trei săptămâni mai târziu, Musk a revenit asupra planurilor.

Investitorul Tesla, Glen Littleton, solicită despăgubiri în numele acționarilor care au cumpărat sau au vândut acțiuni în zilele de după tweet-uri, susținând că tweet-urile lui Musk i-au costat „milioane”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cu toate acestea, un avocat al lui Musk a susținut în instanță că miliardarul a folosit doar „cuvintele greșite” atunci când a scris pe Twitter despre planurile sale. În timpul declarațiilor de deschidere, Nicholas Porritt, avocatul principal al investitorilor, a declarat unui juriu din San Francisco că „s-au pierdut milioane de dolari când au fost dezvăluite minciunile [lui lui Musk]”.

Alex Spiro, care îl reprezintă pe Musk, a spus că miliardarul a fost „serios” în privința privatizării companiei în 2018, dar în cele din urmă s-a confruntat cu opoziția acționarilor. „Veți ajunge să aflați foarte curând că nu a fost fraudă, nici măcar aproape”, a spus el juraților.

Avocatul a spus totuși juriului că postarea lui Musk pe Twitter conținea niște „inecizii tehnice”. „În grabă, a folosit cuvinte greșite”, a spus el instanței. Littleton, depunând mărturia în fața instanței, a spus că a investit în Tesla în 2015.

El a spus, după ce a văzut postarea lui Musk „asigurată de finanțare”, că a încercat să-și dezbine pozițiile opțiunilor Tesla, pe care tweetul le-a făcut neprofitabile. Un juriu format din nouă va decide dacă tweet-urile lui Musk au umflat artificial prețul acțiunilor Tesla, ridicând statutul finanțării tranzacției și, dacă da, cu cât.

Procesul se va relua vineri cu un martor expert și ar putea include și Musk să ia tribună. Judecătorul, Edward Chen, a respins cererea lui Musk de a muta cazul în Texas săptămâna trecută, miliardarul exprimându-și îngrijorarea că potențialii jurați din California ar fi părtinitori împotriva lui.

El a citat acoperirea media negativă a miilor de locuri de muncă pe care le-a tăiat la Twitter, care are sediul în San Francisco, după preluarea platformei de socializare în octombrie anul trecut. Juriul va fi însărcinat să decidă dacă tweet-urile lui Musk au influențat investitorii, dacă a acționat cu bună știință și dacă ar trebui să se acorde daune.

Judecătorul Chen a decis deja că declarațiile făcute de proprietarul SpaceX sunt neadevărate, dar inculpații vor argumenta că avea motive întemeiate să creadă că finanțarea pentru a lua Tesla în privat a fost asigurată.