• Un oligarh miliardar rus construiește o stațiune exclusivă pe insula sa privată din largul coastelor Greciei.
  • Dmitri Rybolovlev își continuă planurile de a transforma insula Skorpios într-un paradis de super-lux pentru cei ultra-bogați.
  • Rybolovlev speră ca acest proiect impresionant să fie finalizat până în 2024.

Rybolovlev, care are o avere de 5,4 miliarde de lire sterline și care deține echipa de Ligue 1 AS Monaco, speră ca acest proiect impresionant să fie finalizat până în 2024. A încercat să se distanțeze de regimul rus, inclusiv prin donații mari de ajutor umanitar către Crucea Roșie, scrie The Sun.

Cu toate acestea, Skorpios era celebră înainte de a fi cumpărată de oligarh, fiind locul unde văduva lui J.F Kennedy, Jackie, s-a căsătorit cu cel de-al doilea soț al ei, Aristotel Onassis, care la vremea respectivă era proprietarul insulei. Se spune că rusul a respins interesul fostului patron al clubului Chelsea, Roman Abramovich, al șefului Microsoft, Bill Gates, și al creatorului de modă Giorgio Armani, în timp ce încerca să cumpere insula.

Se pare că așa-numitul său VIP Exclusive Club se va mândri cu un complex uriaș de 60 de dormitoare, un heliport, un centru spa și un port de agrement pentru super-iahturi, grajduri, un teren de fotbal și chiar un amfiteatru.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Imagini conceptuale incredibile realizate de firma norvegiană Snøhetta arată complexul ultramodern printre copacii de pe insula pitorească din Marea Ionică. Imaginile din satelit accesibile publicului, realizate de Google Earth, arată că lucrările de construcție sunt în curs, fiind vizibile buldoexcavatoare și șantiere. Proiectul a fost descris de The Art Newspaper ca fiind o stațiune „în stilul lui James Bond” și există informații conform cărora Rybolovlev și-ar putea muta acolo colecția de artă.

Care a fost conceptul de la care s-a pornit?

Stațiunea, care va fi împărțită în nouă unități, va putea fi închiriată săptămânal oaspeților VIP pentru o sumă minimă impresionantă de 835.000 de lire sterline. Nu vor fi permiși mai mult de 50 de oaspeți la un moment dat.

Proiectul este conceput de firma norvegiană Snøhetta, care se află și în spatele noii Biblioteci din Alexandria, în Egipt, Under, primul restaurant subacvatic din Europa, și sediul ziarului Le Monde din Paris. Renovarea stațiunii de lux care ar trebui să fie finalizată anul viitor trebuia să coste inițial 200 de milioane de lire sterline, dar presa locală a anunțat că a ajuns acum la peste 355 de milioane de lire sterline, citând surse apropiate proiectului.

Foarte bine păzită, se pare, de lunetiști și camere de supraveghere, mica insulă de lângă Lefkada, este complet izolată. Accesul vizitatorilor este permis doar pe o singură plajă a insulei – și doar atunci când familia Rybolovlev nu se află acolo. Planurile pentru emblematica „Vila Roz” de pe insulă nu au fost dezvăluite, deoarece nu se știe dacă va fi transformată în reședință sau va fi păstrată ca muzeu.

Ce evenimente au mai avut loc pe insulă?

De asemenea, pe această insulă milionarul s-a căsătorit cu Jackie Kennedy, văduva lui JFK, în 1968. După moartea sa, în 1975, insula a trecut în proprietatea fiicei sale, Christina, înainte ca moștenitoarea să moară în mod tragic în urma unui atac de cord la Buenos Aires, în 1988, la vârsta de 37 de ani. Fratele ei, Alexander, murise anterior într-un accident de avion în 1973. Aristotel și fiica și fiul său sunt cu toții înmormântați în Skorpios. Skorpios va fi trecut apoi la singura ei fiică, Athena Roussel-Onassis.

În ciuda faptului că în testamentul lui Aristotel Onassis se preciza că insula ar trebui să fie donată statului grec după moartea acestuia, moștenitoarea a decis să o închirieze miliardarului rus în 2013. Rybolovlev a cumpărat, de asemenea, insula vecină Sparti pentru încă 25 de milioane de lire sterline. Localnicii de pe insula învecinată Lefkada au fost dezamăgiți de această decizie, deoarece mulți sperau ca aceasta să rămână în familie.