• Un milionar a declarat că și-a retras economiile de la o bancă din Shanghai după o neînțelegere cu agenții de securitate.
  • El a spus că a retras aproximativ 5 milioane de renminbi (783.000 de dolari) în bancnote și a cerut personalului să numere bancnotele manual.
  • A fost nevoie de doi manageri de bancă pentru mai mult de două ore pentru a număra prima sa retragere, a spus el.

Un milionar chinez a declarat că și-a retras economiile și a cerut personalului unei bănci din Shanghai să îi numere banii manual, după ce a avut o neînțelegere cu agenții de securitate, scrie Insider.

Bărbatul, cunoscut doar sub numele de „Sunwear”, a scris pe platforma de socializare Weibo că a retras aproximativ cinci milioane de renminbi (783.000 de dolari) în bancnote de la Banca din Shanghai după ce a primit „cel mai prost serviciu pentru clienți”. El a scris că agenții de securitate au avut o „atitudine teribilă”.

Sunwear a declarat că a scos maximul pe care îl putea retrage într-o singură zi, adăugând că intenționează să scoată și restul „zecilor de milioane” pe care le are pentru a le transfera la alte bănci. Nu este clar dacă acesta s-a întors pentru a-și retrage restul banilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

De asemenea, el a scris că a cerut băncii să îi numere banii de mână „în ipoteza în care nu ar fi fost suficienți”. A spus că a fost nevoie de câțiva angajați ai băncii pentru mai mult de două ore ca să-i numere banii.

Care a fost motivul

Banca spune că retragerea masivă a fost rezultatul unei neînțelegeri între client și un agent de securitate cu privire la protocoalele COVID-19. Potrivit unei declarații a Băncii din Shanghai, împărtășită de publicația chineză The Paper, Sunwear nu purta o mască atunci când s-a apropiat de sucursală. Un agent de securitate i-a ordonat atunci să își pună una, se arată în declarație.

Într-o postare ulterioară pe Weibo, Sunwear a spus că a uitat să își aducă masca și a cerut o mască de rezervă sau un magazin de unde ar putea cumpăra una. El a insistat că nu a refuzat portul măștii și că a respectat regulile COVID-19.