- Warren Buffett a decis ca averea lui de 144 de miliarde de dolari să fie donată în scopuri filantropice, în termen de 10 ani, de la moartea sa.
- Copiii lui vor trebui să o administreze.
- Howard Buffett se concentrează pe ajutor umanitar, inclusiv prin inițiative în Ucraina.
Când vine vorba de testament, fiecare își împarte banii cum vrea. Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, își provoacă copiii și le cere să cheltuie peste 140 de miliarde de dolari în următorii 10 ani pentru diverse scopuri filantropice. El vrea ca moștenirea să ajute societatea, scrie AP News.
Warren Buffett a decis ca averea lui de 144 de miliarde de dolari, să fie donată în scopuri filantropice, în termen de 10 ani, de la moartea sa. Copiii lui vor trebui să o administreze. Inițial, Buffett voia să lase această sumă Fundației Gates, dar s-a răzgândit și a creat un fond caritabil nou. În prezent, continuă să facă donații mari către Fundația Gates și cele 4 fundații ale familiei sale, iar din 2006 până acum a donat peste 43 de miliarde de dolari.
Copiii lui Buffet administrează diferite fundații: Susie conduce Fundația Susan Thompson Buffett, care susține sănătatea reproductivă și accesul la contracepție, Peter Buffett gestionează Fundația NoVo, care sprijină drepturile femeilor și comunitățile de nativi americani, iar Howard Buffett se concentrează pe ajutor umanitar, inclusiv prin inițiative în Ucraina. Howard recunoaște că sarcina de a dona întreaga avere în doar 10 ani este o provocare, dar copiii săi sunt hotărâți să maximizeze impactul acțiunilor lor caritabile. Warren Buffett a transformat efectiv filantropia într-o afacere de familie.
Nu toți bogații lumii lasă banii copiilor săi
Bill Gates: Co-fondatorul Microsoft a donat o mare parte din averea sa către Fundația Bill AND Melinda Gates, care se concentrează pe sănătate globală, educație și eradicarea sărăciei. Până în 2023, Gates a donat peste 50 de miliarde de dolari.
MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a donat rapid miliarde de dolari către organizații caritabile și proiecte sociale după divorțul său. În doar câțiva ani, a dat peste 14 miliarde de dolari către cauze precum educația, drepturile femeilor și lupta împotriva sărăciei.
Chuck Feeney, fondatorul Duty Free Shoppers a donat întreaga sa avere de 8 miliarde de dolari prin fundația sa, Atlantic Philanthropies, sprijinind educația, sănătatea și drepturile omului, până când a rămas practic fără bani.