• Bitcoin a scăzut la cel mai mic preț din ultimele trei luni astăzi, în urma unei sesiuni volatile, iar de vină ar fi mai multe tweet-uri ale lui Elon Musk
  • Majoritatea criptomonedelor sunt în scădere în ultimele zile, dar cel mai mult a scăzut „aurul digital”
  • Mulți au profitat de ocazie și au cumpărat, văzând acest moment ca pe o „promoție”, drept urmare prețul a fost redresat într-o oarecare măsură

Bitcoin a scăzut la cel mai mic preț din ultimele trei luni astăzi, în urma unei sesiuni volatile, iar de vină ar fi mai multe tweet-uri ale lui Elon Musk, relatează Reuters.

Majoritatea criptomonedelor sunt în scădere în ultimele zile, dar cel mai mult a scăzut „aurul digital”, și anume Bitcoin. Asta pentru că, săptămâna trecută, Elon Musk a anunțat că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin din cauza consumului mare de energie necesar minării acestor monede.

Mai mult de atât, într-un alt mesaj postat de Elon Musk, acest arată relația dintre Tesla și criptomonede în general, dar cu referire la Bitcoin. El a explicat de ce Tesla nu va mai accepta Bitcoin, dar crede în viitorul criptomonedelor și în utilizările pe care pot să le aibă. Concluzia mesajului este că Tesla nu va vinde nici măcar un Bitcoin și că va accepta tranzacțiile în criptomonedele care folosesc mai puțin de 1% din energia folosită de Bitcoin.

Un alt motiv pentru care Bitcoin a scăzut dramatic este atenția tot mai mare pe care o primește Dogecoin din partea lui Elon Musk. Mulți utilizatori se tem că Dogecoin va deveni standardul în tranzacțiile de zi cu zi, iar Bitcoin va ieși treptat din atenția publică. Într-un sondaj pe care Musk l-a organizat pe 11 mai, aproximativ 78% dintre respondenți vor ca Tesla să accepte plata în Dogecoin.

Totuși, panica cea mai mare a fost aseară. După o săptămână în care a scăzut, prețul Bitcoin s-a prăbușit până la 42.185 de dolari americani, cea mai mică valoare din ultimele trei luni. Motivul este mesajul unui utilizator, în care a fost etichetat Elon Musk, iar Tehnoregele Tesla a răspuns.

„Utilizatorii Bitcoin își vor da palme când vor vedea în următorul trimestru că Tesla a vândut restul de Bitcoin pe care îi mai deține. Având în vedere hate-ul pe care îl primește Elon Musk, nu l-aș învinovăți…”, iar Musk a răspuns „Într-adevăr”.

Acest lucru a cauzat o panică generală pe piața criptomonedelor și, odată cu aceasta, scăderea exponențială a prețului. Valoarea Bitcoin, la ora transmiterii știrii, este de aproximativ 45.000 de dolari americani. Nici Ether sau Dogecoin nu au scăpat de acest incident. Prețul Ether a scăzut până la aproximativ 3.124 de dolari, iar la ora transmiterii știrii s-a stabilizat în jurul valorii de 3.500 de dolari, în timp ce Dogecoin ajunsese până la 0.48 dolari și s-a stabilizat acum peste valoarea de 0.51 dolari.

Telefon ilustrând un tweet al lui Elon Musk, pe fundal cu un grafic în scădere. Sursa foto: Profimedia

Mulți au profitat de ocazie și au cumpărat, văzând acest moment ca pe o „promoție”, drept urmare prețul a fost redresat într-o oarecare măsură.