• Unilever începe să testeze săptămâna de lucru de patru zile în Noua Zeelandă
  • Toți cei 81 de lucrători vor lucra timp de patru zile și vor fi plătiți integral
  • Pandemia l-a determinat pe directorul general din Noua Zeelandă să recurgă la această măsură

Unilever, gigantul din industria bunurilor de larg consum, va testa săptămâna de lucru de patru zile în Noua Zeelandă pentru a spori bunăstarea lucrătorilor și productivitatea, relatează Bloomberg.

Toți cei 81 de lucrători vor fi eligibili să lucreze timp de patru zile și vor fi plătiți integral, a declarat directorul general din Noua Zeelandă, Nick Bangs. Majoritatea personalului se află la sediul central și la centrul de distribuție din Auckland, după ce compania a închis operațiunile de fabricație în 2015.

Nick Bangs, directorul general Unilever Noua Zeeleandă: „Vechile zile de muncă sunt depășite și nu se mai potrivesc cu scopul nostru. Scopul nostru este să măsurăm performanța, nu timpul.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Experimentul începe luna aceasta și se va desfășura timp de un an. Unilever va colabora cu Școala de Afaceri a Universității de Tehnologie din Sydney pentru a măsura rezultatele și va lua în calcul extinderea acestei măsuri în toate țările în care operează. Compania are 150.000 de angajați în întreaga lume.

Unilever intenționează să împărtășească rezultatele experimentului și cu alte companii din Noua Zeelandă. Bangs a declarat că au optat pentru săptămâna de lucru de patru zile după ce pandemia Covid-19 a pus la îndoială actualele practici de lucru.

Nick Bangs, directorul general Unilever Noua Zeeleandă: „Menținerea avantajului competitiv, creșterea productivității și sporirea bunăstării stau în centrul acestei alegeri. Este vorba despre eliminarea barierelor care limitează creșterea valorii și care ne încetinesc.”