Uniunea Europeană dă liber la aplicația care este și act de identitate și portofel. UE prezintă mâine proiectul pentru portofelul digital unic, pe care îl prezintă ca pe o aplicație ultrasecurizată. Cu el te prezinți, plătești și călătorești în oricare din statele UE. Va fi și o șansă de digitalizare și pentru România, încă prizoniera dosarului cu șină.

„O să începem să scăpăm de dosarul cu șină din 2024. Orice aplicație guvernamentală va trebui să fie cloud-readble, să poată fi instalată într-un cloud și să fie interoperabilă. E nevoie și de o schimbare de gândire. Unele servicii s-au digitalizat atunci când nu se mai putea altfel, când presiunea din afara cetățenilor sau din afara țării era atat de mare încât au luat decizia“, spune Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării.

Uniunea Europeană va lansa un portofel digital, care va reuni documente de identitate și modalități de plată. UE va prezenta miercuri proiectul unui portofel digital destinat cetățenilor europeni, care va permite conservarea într-o aplicație „ultrasecurizată” a documentelor de identitate și a modalităților de plată, pentru a facilita călătoriile în statele membre.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL

Acest document nu va fi obligatoriu, dar va permite celor care doresc să aibă un acces la un întreg ecosistem digital „ultrasecurizat și de o mare flexibilitate: permis de conducere, carte de identitate, modalități de plată, parole etc“, potrivit unui articol publicat de Financial Times.