Valoarea Tesla scade cu 60 de miliarde de dolari după ce investitorii nu au fost entuziasmați de lansarea „Cybercab-ului”

FILE PHOTO: Visitors check a Tesla Model 3 car next to a Model Y displayed at a showroom of the U.S. electric vehicle (EV) maker in Beijing, China February 4, 2023. REUTERS/Florence Lo/File Photo

Acțiunile Tesla au scăzut vineri cu aproape 9%, ștergând aproximativ 60 de miliarde de dolari din valoarea companiei, după ce prezentarea mult-așteptată a așa-numitului său robotaxi nu a reușit să entuziasmeze investitorii, scrie The Guardian.

Acțiunile producătorului de automobile electrice au scăzut la 217 dolari la închiderea pieței, în urma unui eveniment la Hollywood, unde directorul general, Elon Musk, a dezvăluit un vehicul fără șofer. Prețul acțiunilor a scăzut cu aproximativ 12% de la începutul anului până în prezent.

Musk a declarat că, până în 2026, compania va începe să construiască „Cybercab” complet autonom, la un preț mai mic de 30.000 de dolari, și a prezentat o dubiță despre care a afirmat că este capabilă să transporte 20 de persoane în mod autonom prin oraș – despre care a spus că va remodela orașele prin transformarea parcărilor în parcuri.

Înainte de eveniment, el a scris pe Twitter: „Și toate mijloacele de transport vor fi complet autonome în următorii 50 de ani”.

Cu toate acestea, analiștii au afirmat că evenimentul a fost lipsit de detalii și, de asemenea, și-au exprimat dezamăgirea cu privire la lipsa de detalii despre alte proiecte Tesla. Musk are o istorie de a face proiecții mărețe cu privire la produsele viitoare și de a nu reuși să le urmeze în intervalul de timp pe care l-a stabilit, sau deloc.

Exit mobile version