• Vânzările de automobile noi în Rusia au scăzut cu 62,8% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2021.
  • Industria auto a ţării continuă să fie afectată de sancţiunile occidentale, arată datele Association of European Businesses, care reprezintă companiile auto prezente pe piaţa rusă.
  • Conform datelor analizate de Reuters, vânzările de maşini second hand înregistrează creşteri, iar vehiculele din Japonia reprezintă mai mult de trei sferturi din importuri.

Vânzările de automobile noi în Rusia au scăzut cu 62,8% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2021.

Industria auto a ţării continuă să fie afectată de sancţiunile occidentale, arată datele Association of European Businesses, care reprezintă companiile auto prezente pe piaţa rusă, scrie Reuters.

Luna trecută, au fost vândute pe piaţa rusă 45.228 vehicule, comparativ cu peste 120.000 în octombrie 2021. De asemenea, în perioada ianuarie-octombrie 2022, vânzările de maşini noi au scăzut cu 60,8%, la 502.474 unităţi.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Vânzările de automobile noi produse în Rusia au scăzut semnificativ de la invadarea Ucrainei de către trupele ruseşti, în 24 februarie, sancţiunile limitând accesul la componente, iar mulţi producători auto străini şi-au suspendat operaţiunile în Rusia.

Conform datelor analizate de Reuters, vânzările de maşini second hand înregistrează creşteri, iar vehiculele din Japonia reprezintă mai mult de trei sferturi din importuri.

După începerea conflictului din Ucraina, Association of European Businesses (AEB) şi-a revizuit previziunile privind vânzările de maşini noi în 2022, estimând un declin de aproximativ 50%, de la un avans de 3,3%.