• Karex produce prezervative pentru mărci precum Durex, precum și propria linie de prezervative speciale, cum ar fi cele cu aromă de Durian.
  • Acțiunile Karex au scăzut cu aproximativ 18% în ultimii doi ani, timp în care indicele bursier de referință al Malaeziei a pierdut 3,1%.
  • Sunt produse peste 5 miliarde de prezervative pe an și le exportă în peste 140 de țări.

Cel mai mare producător de prezervative la nivel mondial nu a fost scutit de pandemia de coronavirus. Utilizarea produselor sale a scăzut cu până la 40% în ultimii doi ani, informează Bloomberg.

Activitatea sexuală cu utilizarea prezervativelor nu a crescut nici măcar în condițiile în care oamenii au stat acasă pe fondul izolărilor pentru limitarea răspândirii virusului, a relatat Nikkei Asia, citându-l pe directorul general al Karex Bhd. Goh Miah Kiat.

Închiderea hotelurilor și a clinicilor neesențiale, cum ar fi centrele de bunăstare sexuală, în timpul pandemiei, împreună cu diverse guverne care au suspendat programele de distribuire a produselor contraceptive, au contribuit la scăderea vânzărilor de prezervative, a declarat Goh, potrivit raportului.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Compania cu sediul în Malaezia, care produce unul din cinci prezervative la nivel mondial, se îndreaptă acum spre afacerea în plină expansiune a producției de mănuși medicale și intenționează să dea startul producției în Thailanda până la jumătatea anului, a declarat Goh în raport.

Karex prevăzuse că cererea va crește cu „două cifre„, în condițiile în care guvernele din întreaga lume au impus închideri, forțând oamenii să stea acasă. Karex produce pentru mărci precum Durex, precum și propria linie de prezervative speciale, cum ar fi cele cu aromă de Durian. Sunt produse peste 5 miliarde de prezervative pe an și le exportă în peste 140 de țări.

Acțiunile Karex au scăzut cu aproximativ 18% în ultimii doi ani, iar în tot acest timp indicele bursier de referință al Malaeziei a pierdut 3,1%.