• Profitul din vânzarea Axioma, evaluat la 65 de milioane de lire sterline, va fi în beneficiul JP Morgan și nu al poporului ucrainean.
  • ,,Axioma” al oligarhului Dmitri Pumpyansky va fi vândut la licitație la decizia Curții Supreme din Gibraltar.
  • Iahtul miliardarului Rusiei a fost reținut în Gibraltar în cadrul sancțiunilor, iar acum instanța a decis să îl vândă.

Un superiaht de 76 de milioane de lire euro al unui oligarh rus va fi scos la licitație marți de guvernul din Gibraltar, devenind astfel prima dintre navele de lux care va fi vândută de când au fost impuse sancțiuni pentru sute de ruși bogați după invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, scrie The Guardian .

Cu toate acestea, Axioma, o super-ambarcațiune de 72,5 metri, nu este vândută în beneficiul poporului ucrainean, ci pentru o bancă de investiții americană, JP Morgan, care susține că proprietarul miliardar al iahtului, Dmitri Pumpyansky, îi datorează peste 20 de milioane de dolari.

Vasul, care dispune de șase cabine de lux pentru oaspeți, o piscină, o sală de cinema 3D, o sală de gimnastică, un jacuzzi și un spa complet echipat, a fost reținut după ce a acostat în Gibraltar în luna martie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Pumpyansky, proprietar și președinte al producătorului de țevi de oțel OAO TMK, furnizor al companiei energetice rusești de stat Gazprom, a fost supus unor sancțiuni din partea Marii Britanii, UE și SUA după invazia din Ucraina.

Marea Britanie a declarat că miliardarul, despre care a spus că și-a construit o avere estimată la 1,84 miliarde de lire sterline, este unul dintre oligarhii ,,cei mai apropiați de Putin„.