• Curtea federală din Germania i-a dat câștig de cauză lui Herbert Gilbert, cel care a cerut ca VW să-i returneze întregul preț plătit pentru modelul său Sharan.
  • Cazul este legat de scandalul emisiilor și a dus la mii de clienți nemulțumiți.
  • Contructorul german a recunoscut manipularea programelor software ale mașinilor sale pentru a păcăli testele de emisii.
  • VW susține că programul software instalat nu a cauzat daune clienților, deoarece autovehiculul putea fi folosit oricând.

Cea mai înaltă instanță civilă din Germania a decis ca Volkswagen să plătească despăgubiri unui proprietar de automobil din Germania. Herbert Gilbert a dat în judecată constructorul german pentru falsificarea testelor de emisii, scrie BBC.

Gilbert a cerut ca VW să-i returneze întregul preț plătit pentru modelul său Sharan, iar Curtea federală din Germania i-a dat câștig de cauză. Prin urmare, asta înseamnă că și ceilalți proprietari Volkswagen din Germania, pot solicita compensații.

Până acum, Volkswagen a cheltuit 30 de miliarde de dolari din cauza scandalului privind manipularea emisiilor poluante, iar foşti şi actuali lideri ai companiei au fost daţi în judecată.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD