• Volkswagen pregătește o mașină electrică la un preț accesibil.
  • Small BEV va costa până în 25.000 de euro.
  • VW vrea să construiască 1,5 milioane de electrice până în 2025.

Volkswagen revine la conceptul de mașina poporului. După cele două mașini electrice, ID3 și ID4, nemții pregătesc mașina viitorului, care va costa între 20.000 și 25.000 de euro, în funcție de dotări.

„Se pare că producătorul german anticipează deja înăsprirea normelor de mediu. Iar noile ținte de emisii impuse de Uniunea Europeană vor forța producătorii să crească proporția de mașini hibrid și electrice spre 60% în următorii 10 ani. Cu ocazia asta Volkswagen vrea să construiască peste 1,5 milioane de mașini electrice până în 2025”, a transmis Tora Apetrii, corespondent Aleph News.

Va fi de dimensiunile unui Polo

„Nu se știu prea multe detalii încă. Tot ce pot să-ți spun este că numele proiectului este Small BI I VI. Și că inginerii de la Volkswagen au primit misiunea să construiască o mașină de dimensiunile unui Polo la un preț de 20-25.000 de euro. Cam atât am aflat deocamdată. Însă, la banii ăștia, viitoarea mașină electrică va fi mai ieftină decât modelul ID3, lansat în septembrie și va putea concura cu Renault Zoe, Hyundai Kona sau Honda E”, a adaugat Tora Apetrii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK