• 40% dintre români își propun schimbarea locului de muncă în anul 2025.
  • Cele mai comune îngrijorări ale angajaților sunt salariul și echilibrul vieții.
  • Mulți angajați sunt de părere că vor primi mai multe task-uri în 2025.
  • Sondajele arată că angajații sunt mai prudenți cu schimbarea locului de muncă în 2025.

Tu ce obiective ți-ai setat pentru 2025? Dacă vrei să-ți schimbi jobul în acest an, ești printre cei 40% dintre români care și-au propus același obiectiv. Îngrijorările tale legate de stabilitatea locului de muncă, salariul și echilibrul muncă – viață personală sunt comune multor angajați. Pregătește-te însă și pentru cerințe noi din partea angajatorilor.

Care sunt tendințele pe piața muncii pentru 2025?

Datele arată o schimbare interesantă în preferințele românilor. Dacă anul trecut 56% dintre angajați doreau să-și schimbe locul de muncă, acum procentul a scăzut la 40%. Din aceștia, aproape jumătate sunt deja în căutare activă. Observăm și o scădere a interesului pentru munca de acasă, angajatorii preferând prezența la birou. Restul respondenților își doresc măriri salariale – 22,6%, munca remote – 11,5%, promovări – 5,6%, sau reconversie profesională – 4,3%.

De ce sunt angajații mai prudenți în acest an când vine vorba de schimbarea locului de muncă?

2024 s-a dovedit a fi un an mai greu pentru mulți angajați, plin de provocări și incertitudini. Această experiență i-a făcut mai precauți în privința schimbărilor de carieră. Pentru 2025, principalele îngrijorări sunt legate de stabilitatea locului de muncă – 32,2%, pachetul salarial – 27,9% și echilibrul muncă-viață personală – 21,9%. Totuși, există și optimism – aproximativ 43% dintre respondenți privesc cu încredere spre anul viitor, iar un sfert dintre ei planifică deja discuții cu managerii pentru evaluări și posibile promovări.

Recomandări

CUM ARATĂ VIITORUL SIRIEI?
UNDE A DISPĂRUT FICO
D. DAVID: MANUALE INSUFICIENTE
ZELE VEDE O ȘANSĂ ÎN TRUMP
MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS

Citește și