• Compania urmează să închidă contul Bitpay, lucru ce va duce la restricționarea acceptării altor donații în criptomonede.
  • Majoritatea a votat cu 234 la 94 în favoarea eliminării donațiilor prin intermediul criptomonedelor.
  • Argumentele aduse în favoarea acestei decizii au fost impactul ecologic al Bitcoin și posibilitatea de înșelăciune.

Fundația Wikimedia (WMF) este o companie non-profit care operează Wikipedia. Aceasta a declarat că „a decis să întrerupă acceptarea directă a criptomonedelor ca mijloc de donație”.

În consecință, compania urmează să închidă contul Bitpay, lucru ce va duce la restricționarea acceptării altor donații în criptomonede pentru Wikipedia, conform unui raport publicat de Web3 Is Going Just Great, relatează Finbold.

„Sunt foarte fericit că Fundația Wikimedia a pus în aplicare cererea comunității sale și sunt foarte mândru de comunitatea mea, pentru că a luat ceea ce consider că a fost o decizie etică, după multe discuții bine gândite.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Există, pur și simplu, prea multe probleme cu cripto pentru ca orice venit potențial din donații să merite costul de a ajuta la legitimarea lor”, a spus White într-o declarație pentru The Verge.

Decizia de renunțare la plata prin criptomonede a fost puternic argumentată

O dezbatere îndelungată, la care au participat peste 300 de membri ai comunității WMF, a avut loc. Majoritatea a votat cu 234 la 94 în favoarea eliminării donațiilor prin intermediul criptomonedelor. Începând cu anul 2014, fundația Wikimedia a acceptat această metodă de plată.

Argumentele aduse în favoarea acestei decizii au fost impactul ecologic al Bitcoin și posibilitatea de înșelăciune.

Mai mult decât atât, WMF a raportat că, anul trecut, a colectat 130.100 dolari în donații Bitcoin, acest lucru reprezentând doar 0,08% din suma totală a contribuțiilor primite.