• Telefonul, invenția lui Alexander Graham Bell a primit brevetul pentru invenție în 1876
  • Elisha Gray a depus la diferență de 2 ore cerere de brevet pentru aceeași invenție
  • În 1980 a apărut primul telefon mobil

Astăzi e ziua în care sărbătorim telefonul. Povestea lui începea acum 145 de ani, iar numele inventatorului său a fost decis de numai două ore. Pe 10 ianuarie 1876, Alexander Graham Bell a depus cerere de brevet pentru primul telefon la biroul din New York.

Era ora 12.00. La două ore distanță, Elisha Gray a depus la rândul său cerere de brevet. Bell a avut însă câștig de cauză în procesele care au urmat și la două luni distanță apărea primul telefon cu operator.

Au trecut anii iar în 1925 a apărut primul telefon cu disc. Nu mai era nevoie de operator. 35 de ani mai târziu a apărut un sistem pentru mașină. Nu era cu bluetooth sau wireless, însă oferea libertatea de a apela când de pe drum.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Abia în 1980 a apărut primul telefon mobil. Iar cu un smartphone ne-am ales în 2007 când Steve Jobs prezenta primul iPhone. Mulți se întreabă ce va urma pentru bătrânul telefon. Următoarea inovație a fost prezentată chiar zilele acestea: telefonul cu ecran rulabil.

Un timeline al evenimetelor care au dus la apariția și evoluția telefonului arată așa: în 1876, pe 14 ianuarie a fost obținut brevetul pentru invenție. Pe 10 martie, în același an a apărut primul telefon. Pe 1 decembrie 1878, la Casa Albă era instalat primul telefon, care putea fi apelat la numărul 1. Pe 30 ianuarie 1960 a fost lansat primul sistem telefonic automat pentru mașini, iar pe 10 noiembrie 1980, de la AEG Telecar CD apărea primul telefon mobil. Primul iPhone a fost lansat pe 29 iunie 2007.